Skatteministeriet har mandag d. 20/6 2022 præsenteret en politisk aftale, der kan få betydning for de danskere, der har gæld til det offentlige. Med aftalen ønsker politikerne at gøre det nemmere at foretage lønindeholdelse på gældstyper som skattegæld, forsyningsafgift, underholdsbidrag eller andre former for offentlig gæld.

Målet er at styrke den offentlige gældsinddrivelse frem mod 2030. De seneste år har danskernes gæld til det offentlige været stødt stigende, man håber derfor at kunne knække kurven med den nye aftale.  

Måden, man ønsker at ændre den udvikling, er ved at styrke Gældsstyrelsens muligheder for at lave lønindeholdelse over for skyldnere. Politikerne har lavet en ny model for lønindeholdelse, hvilket betyder følgende: 

Den nye model for lønindeholdelse betyder at omkring 113.000 skyldnere omfattes af reglerne. 

 

Det skal du være opmærksom på 

Hvis du har gæld til det offentlige, er der nogle væsentlige dele, som er værd at holde øje med. Det kan være værd at undersøge, hvad den nye aftale betyder for dig, for det kan få en effekt på din økonomi. Vær opmærksom på nedenstående. 

Har du spørgsmål vedrørende lønindeholdelse og hvad det betyder for din økonomi, er du velkommen til at kontakte os og få rådgivning fra en af vores erfarne rådgivere. Hvis du mangler overblik over din økonomi og hjælp til afvikling af din gæld, så bestil en uforpligtende samtale - så hjælper vi dig ud af gælden. 

 

Kilde: Skatteministeriet