Sommerferien er slut, og hverdagen er igen i fuld gang. En sommerferie, der for manges vedkommende har været anderledes end normalt, og som ikke er blevet afholdt, som det ellers var planlagt. Som følge af COVID-19 har mange holdt ferie indenfor landets grænser. Men er det ensbetydende med en billigere sommerferie end normalt? Ikke nødvendigvis.

Selvom ferien er blevet holdt i Danmark, kan der godt være blevet brugt mange penge. Mange er måske taget på forskellige udflugter, og vi ved, at ture i forlystelsesparker, zoologisk have, legeland og så videre kan være en dyr fornøjelse. Lyder det som noget, du kender til? Og endte din sommer med at blive dyrere end forventet?

Fortvivl ej! Det er aldrig for sent at tage kampen op og gøre noget for at forbedre sin økonomiske situation. Selvom du med al sandsynlighed har nydt ferien og sluppet bekymringerne for en stund, er rykkerbrevene, rudekuverterne og din gæld ikke forsvundet. Problemerne er blot blevet udskudt for en stund.

SÅ derfor: Skal det være nu? Er det nu, du gør op med fortiden og dårlige vaner for at blive gældfri én gang for alle? Af erfaring ved vi, at det er et godt tidspunkt at påbegynde sin gældsproces. Efter ferien er dine batterier ladet godt nok, og du er fuld af energi. Din motivation og dit gåpåmod vil derfor også være større, og det er vigtigt, når man skal af med sin gæld. At blive gældfri er nemlig ikke noget, man kommer sovende til. Tidspunktet er også godt, fordi dine kreditorer ligeledes vender tilbage fra deres ferier og igen vil begynde at ringe til dig for at få dig til at betale dit udestående.

Hvis du gerne vil være gældfri, kan du enten vælge at tage sagen i egen hånd eller få hjælp fra erfarne og professionelle gældsrådgivere hos DinGæld. Det kan være en svært og langvarigt at gennemgå og styre processen på egen hånd. Vi oplever ofte, at flere støder på udfordringer undervejs, som de ikke kan løse på egen hånd. I disse tilfælde tager nogle kontakt til os, mens andre opgiver – og det vil vi helst undgå. Vælger du at kontakte os og få vores hjælp, er vi med dig hele vejen og følger dig fra start til slut.

Vejen mod at blive gældfri kan opdeles i forskellige faser. Som skrevet skal du være indstillet på, at det er nu eller aldrig. Din motivation skal være i top, og du skal tilgå processen med et positivt og optimistisk sind. Og så er det selvsagt meget vigtigt, at du stopper med at optage mere gæld. Herefter skal der skabes et overblik over din økonomiske situation og samtlige gældsposter skal opgøres, så du/vi ved, hvem du skylder penge til, og hvor mange penge det drejer sig om. Når gældens samlede størrelse er på plads, er det tid til at finde ud af, hvor mange penge der kan afdrages med om måneden. Det gøres nemmest ved at lægge et budget, hvor dine indtægter og udgifter er samlet ét sted. Udgifterne inddeles i henholdsvis faste og variable udgifter, og der kan være mange forskellige poster at huske og holde styr på.

I forlængelse af budgettet er det også tid til at kigge din økonomi efter i strømmene for at kunne optimere den og frigive flere penge til at nedbringe din gæld. Der er måske penge at spare på poster såsom transport, mad og forsikring. Sidst men ikke mindst skal dine kreditorer kontaktes, så der kan laves aftaler og afdragsordninger, begge parter er indforstået og tilfredse med. Det kan for mange være grænseoverskridende og den del af gældsprocessen, de bryder sig mindst om. Det kan dog ses som det vigtigste punkt mod at blive gældfri, da aftalerne gør, at din gæld nedsættes. Nogle kreditorer er mere samarbejdsvillige end andre. Foruden at lave afdragsordninger med dine kreditorer, kan din gæld også nedbringes på andre måder. Det gælder for eksempel, hvis din gæld er forældet, du får eftergivet gæld til det offentlige eller opnår gældssanering.

At blive gældfri kan altså være en længere og mere eller mindre vanskelig proces. Hos DinGæld kan vi hjælpe dig med alle faserne og varetage alt lige fra opgørelse af din gæld til forhandlinger med dine kreditorer. Vælger du NemGæld Plus, er det eneste, du skal gøre blandt andet at hjælpe os med en liste over dine kreditorer, hvorefter du blot skal indbetale ét fast månedligt beløb til os, som vi i fællesskab finder frem til. Resten klarer vi for dig.


Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe lige netop dig
Bestil gratis gældssamtale