Simon havde startet sit eget firma, men for fem år siden blev han ramt af stress, og firmaet gik konkurs. Simon var sygemeldt i en måned og i forbindelse med hans firmas konkurs, fik han også opbygget en privat gæld. Efterfølgende havde Simon meget svært ved at overskue sin økonomiske situation. En dag fik en besked i sin e-boks om, at han skyldte penge til gældsstyrelsen. Han var stadig ikke kommet ovenpå efter sit stressforløb, og valgte derfor at søge hjælp hos DinGæld. Simon havde ikke overblik over, hvor meget han skyldte eller hvor mange forskellige gældsposter, han havde.  


Jeg troede, at jeg havde 20 kreditorer, så på det tidspunkt havde jeg ikke overskud til selv at få styr på det.

Simon, tidligere kunde.


Tryg ved at overlade ansvaret 

Han bestilte derfor en gratis gældssamtale og fik en personlig rådgiver. Simon blev hurtigt tryg ved samarbejdet, og efter den første samtale følte han allerede, at han kunne overlade styringen til sin rådgiver. Det var en god løsning for Simon. For nu behøvede han ikke længere at bekymre sig om sin økonomi og kunne i stedet fokusere på at komme godt videre efter sit forløb med stress.

- De fleste af mine bekymringer forsvandt, fordi jeg ikke længere skulle stå med problemerne selv, fortæller Simon.

  

Rådgiver skabte overblik over økonomien 

Som det første da Simon startede hos DinGæld, skabte hans rådgiver et overblik over gælden. Det viste sig, at Simons gæld kun var til én kreditor og ikke 20, som Simon frygtede. Det månedlige beløb til afviklingen af gælden, blev beregnet af Simons rådgiver, der udarbejdede et detaljeret budget til Simon. Ud fra budgettet kunne de derefter sammen blive enige om, hvor meget Simon havde råd til at betale til sin kreditorer hver måned.  

Simons rådgiver kontaktede kreditoren og fik sat betalingsaftalen op. Nu vidste Simon, at der hver måned blev afdraget på gælden. Så i stedet for at gælden stod og voksede hver måned, havde Simon nu taget affære og kunne begynde at nedbringe gælden. Simons rådgiver sørgede for at kreditoren hver måned fik sin betaling, og hvis Simon en gang i mellem skulle glemme at overføre pengene det, huskede rådgiveren ham på det, så aftalen kunne opretholdes.  


Jeg kunne ikke have klaret det uden hjælpen fra min rådgiver

Simon, tidligere kunde.


Fremtiden ser lys ud

I dag er Simon kommet helt ovenpå efter sin stress, arbejder fast og har igen overskud i hverdagen. Derfor har han også valgt selv at stå for betalingen af resten af gælden, og har opsagt sit medlemskab hos DinGæld. Men hjælpen har været det hele værd, og i dag glæder Simon sig over, at han igen kan se lyst på fremtiden og have drømme for sig selv og sin familie.  


Har du brug for hjælp?

Simons historie er et billede på, hvordan en forandring i livet kan få store konsekvenser for ens økonomi. Hvis du er uheldig, kan du havne i en gæld, som du ikke kan se dig ud af. Er det sket for dig, eller oplever du, at det er svært at få økonomien til hænge sammen, så bestil en gratis og uforpligtende gældssamtale med en af vores gældsrådgivere.   


Hør hvordan vi kan hjælpe dig med din gæld i den situation, du befinder dig i.
Bestil gratis gældssamtale

Historien er lavet i samarbejde med Simon og er skrevet ud fra hans egne ord og vendinger.