Synes du, at der ryger lidt for mange penge til mad og husholdningsartikler hver måned, så kan det være et sted, hvor der er mange penge at spare. Hvis du ønsker at spare penge på dit madbudget, handler det om, at du tager dig tid til at planlægge dine indkøb og tænke en uge frem ad gangen. Et mad- og husholdningsbudget til en hel familie, kan hurtigt løbe op i mange penge på en måned, men det er heldigvis nemt at spare en del penge samtidig med, at der både kan komme livretter og spændende mad på bordet. Vi har i denne artikel samlet tre gode og enkle råd til, hvordan du kan gøre en forskel for at nedbringe dit madbudget:


1. Planlæg ugen med en madplan

Der er penge at spare, hvis du én gang om ugen bruger tid på at lave en madplan. Det kunne med fordel være om søndagen, så du planlægger for og køber ind til den kommende uge. Den nemmeste og hurtigste måde at lave en madplan på, er ved at gennemgå tilbudsaviserne for de butikker, der er placeret nær dig og kigge i dine køkkenskabe og fryser. På den måde kan du vælge ugens retter efter, hvad der er på tilbud, samt hvad du allerede har på lager derhjemme. Med en madplan vil du også opleve, at du spare tid i din hverdag, når du ikke skal stresse og tænke over, hvad aftensmaden skal bestå af og handle ind til det. Efter madplanen er lavet, kan du købe ind til hele ugen på én gang i stedet for at handle hver dag og foretage mange små indkøb i ugens løb. Det er selvfølgelig tilladt at småting som mælk og lignende, men forsøg at begrænse det så meget som muligt.

Jo mere du planlægger, jo bedre og billigere bliver din madplan!


2. Køb ind på de rigtige tidspunkter

Der er mange ting, man kan tage hensyn til, inden man tager ud og handler ind. For det første siger det jo sig selv, at en madplan bliver billig, hvis man køber billige madvarer. Langt de fleste supermarkeder har i dag deres egne discountprodukter, som typisk er billigere end de dyre mærkevarer, og som du med fordel kan købe. Desuden har tidspunktet også en stor betydning. Handler du om aftenen, vil du opleve, at der i nogle butikker er rigtige mange nedsatte varer, hvilket skyldes, at butikkerne er nødsaget til at sælge tingene billigt grundet holdbarhedsdatoen. Du kan dog sagtens købe disse produkter, hvis du ved, at du får det brugt/spist, og ellers kan mange ting fryses ned og dermed holde sig længere. Hvis du handler efter, du har spist aftensmad, risikerer du heller ikke at lave impulskøb, fordi du er sulten. Det er selvfølgelig ikke alle, der har mulighed for at handle ind på disse tidspunkter, mens hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at gøre det, da der ofte er gode tilbud at hente.


3. Køb stort ind og del i mindre portioner

Endnu et godt tip til at spare penge er at købe stort ind og samtidigt bruge den samme ingrediens til flere retter. Man sparer nemlig ofte mere ved at købe en stor pose eller pakke end en lille. Hvis du har en fryser, kan du med fordel købe store pakker af eksempelvis kød og fordele i mindre størrelser til fryseren. Herudover er det også en idé at lave en stor portion af den samme ret på én gang, som kan fryses ned i mindre portioner og tages op de dage, hvor det skal gå stærkt, og man måske ikke har tid eller overskud til madlavningen. 

 

Lad os få styr på din økonomi, så du kan få mere til dig selv og din familie
Bestil gratis gældssamtale