Henstand betyder pause fra at betale af på din gæld.

Hvis du får henstand på et lån, betyder det altså, at du kan vente til et senere tidspunkt med at betale det næste afdrag. Det sker selvfølgelig efter aftale med den, du skylder penge. Henstand kan således sidestilles med en afdragsordning på 0 kroner om måneden. 


Hvad er fordelen ved henstand?

Henstand er en måde at få genoprettet sin økonomi på. For eksempel hvis du har stor gæld og har mange ubetalte regninger. Hvis du får henstand på et af dine lån, kan det måske betyde, at du kan betale alle dine andre regninger til tiden. På den måde kan du skridt for skridt nedbringe din gæld og på sigt blive gældfri.


Med en gældssamtale kan vi afdække dine muligheder for at blive gældfri.
Bestil uforpligtende gældssamtale


Hvornår er det aktuelt at anmode om henstand?


1. Man har ikke en aktiv afdragsordning og har ikke mulighed for at afdrage

Hvis man ikke har en aktiv afdragsordning på en gældspost, vil man med stor sandsynlighed opleve, at den pågældende kreditor sender gælden videre til inkasso. Dette kan være en opslidende proces, da inkasso kan være både insisterende og aggressive i deres henvendelser, og proceduren kan afføde mange opkald, breve, mails, fogedretsindkaldelser og RKI-registreringer med mere. 

Har man ikke mulighed for at begynde at afvikle på sin gæld, kan man med fordel anmode om henstand hos kreditor. Når man laver en aftale om henstand, sætter kreditoren deres rykkerprocedure i bero for en afgrænset periode. Som debitor får du på den måde ro til at fokusere på din hverdag og økonomiske situation. 

Gælden vil fortsat bestå, og der tilskrives fortsat rente på gælden - medmindre andet er aftalt. Der pålægges dog ikke yderligere omkostninger i form af rykkergebyrer, inkassosalærer, mødesalærer (i fogedretten) og så videre.

 

2. Man har en aktiv afdragsordning, men har midlertidige økonomiske problemer

En aktiv afdragsordning betyder, at der allerede er ”ro” på kreditoren. Det gør sig dog kun gældende i det omfang, at den indgåede aftale overholdes. 

Til trods for, at man afdrager på sin gæld, kan der opstå situationer eller forekomme perioder, hvor man oplever økonomiske problemer, der betyder, at man er forhindret i at afvikle på sin gæld. I sådanne tilfælde kan man med fordel anmode sin kreditor om henstand.  

Går kreditor med til en aftale om henstand, er det ensbetydende med en pause i afviklingen. De afdrag, som skulle være betalt i henstandsperioden, bliver nu placeret sidst i betalingsrækken. Ved henstand bryder man således ikke den indgåede aftale om gældafviklingen, men det kommer blot til at tage længere tid at få gælden betalt af. Dermed undgår man en genoptagelse af inkassoprocedure med dertilhørende omkostninger og bekymringer.


Henstand er en midlertidig løsning

Uanset hvad der ligger til grund for, at man ønsker henstand, er det vigtigt at fastslå, at henstand ikke er en selvfølge. Henstand kan som sagt betegnes som en afviklingsaftale på 0 kroner om måneden, og anmodningen om henstand skal betragtes som en forhandling på lige fod med forhandlingen om at indgå en aftale om gældsafvikling. 

En henstandsaftale er desuden altid en midlertidig løsning. Det er derfor væsentligt, at man begrunder sin forespørgsel, når man anmoder om henstand, og at man angiver en forventet tidshorisont. Jo mere information og indsigt man kan give, desto større er chancen for at få succes med sin anmodning. 


Vi kan hjælpe dig

Hos DinGæld forhandler vi ofte henstand på vores kunders lån. Vi får hurtigt et overblik over din gældssituation og ved, hvordan dine kreditorer tænker. Vi kan derfor se, hvad der er mest fordelagtigt for både dig og dine kreditorer. Det gør os i stand til at forhandle nogle rigtig gode løsninger på vores kunders gældsproblemer. Skal vi hjælpe dig med at forhandle henstand på din gæld? Så bestil en gældssamtale ved at klikke på knappen forneden.


Lad os hjælpe dig med at forhandle henstand på dine lån
Bestil uforpligtende gældssamtale