En årsopgørelse er SKAT’s opgørelse over, hvor meget du har tjent og betalt i SKAT i løbet af det sidste fra nytår til nytår.

Du kan se den elektroniske udgave af årsopgørelsen ved at logge ind på TastSelv på SKAT’s hjemmeside ved at bruge dit NemID. Årsopgørelsen ligger typisk klar i løbet af februar hvert år.

På årsopgørelsen kan du også se, om du skal betale penge tilbage til SKAT, eller om du eventuelt skal have penge tilbage, fordi du har betalt for meget i skat det sidste år.

Desuden danner årsopgørelsen grundlag for, hvordan SKAT beregner din skatteprocent i det kommende år.


Undgå at blive snydt – tjek din årsopgørelse!

Mange danskere glemmer at tjekke deres årsopgørelse og snyder derved ofte sig selv for penge!

I modsætning til forskudsopgørelsen, der kun fortæller om SKAT’s forventninger til din økonomi, skal tallene på din årsopgørelse stemme med de beløb, du reelt har tjent og betalt i skat i løbet af det sidste år.

Men der mangler ofte oplysninger på årsopgørelsen. Derfor er du nogen gange nødt til at rette oplysningerne selv. Det kan for eksempel være at orientere SKAT om din gæld, afstanden til din arbejdsplads eller lignende, så du kan få rentefradrag, befordringsfradrag og så videre.

Det er vigtigt, at du retter eventuelle fejl i din årsopgørelse hurtigst muligt, da det kan have stor betydning for, hvor meget du skal betale eller have tilbage i SKAT.


Bliv kontaktet af en professionel og erfaren rådgiver og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig i netop din situation.
Bestil uforpligtende gældssamtale