Et inkassofirma er et firma, der har specialiseret sig i at inddrive en gæld, som en debitor (den, der skylder penge) ikke har afdraget på som aftalt.

Et inkassofirma lever af at få skyldnere til at betale deres gæld. De er derfor ofte både insisterende og nogen gange også ret aggressive i deres fremtoning. Hvis man ikke betaler sin gæld tilbage til tiden, risikerer man altså, at ens kreditor (den, man skylder penge til) sender gælden videre til inkasso.

Det foregår sådan, at en kreditor betaler et inkassofirma for at “gøre det beskidte arbejde” for at få skyldneren til at betale gælden tilbage. Inkassoselskaber er professionelle og kender alle muligheder for at inddrive gæld. Men de går ikke op i, hvad dine rettigheder er. Derfor kan det være en god idé at læse videre her på DinGælds “Viden” eller kontakte os.

Det er selvfølgelig altid det bedste at betale sin gæld til tiden og undgå inkasso. Men skulle din gæld alligevel være røget til inkasso, kan vi sagtens hjælpe dig. Vi kender inkassobranchen og deres taktikker. Og vi ved, hvad inkassofirmaerne regner med at kunne presse dig til at betale. Men vi kender også dine rettigheder, og derfor kan vi sikre dine interesser, når vi forhandler med inkassofirmaerne.


Hvornår kan en gæld sendes til inkasso?

Hvis du ikke afdrager på din gæld som aftalt, vil du sædvanligvis modtage en rykker fra kreditor. I rykkeren vil der normalt være en frist på 10 dage til at reagere, før din kreditor kan pålægge dig yderligere omkostninger. Hvis du ikke har betalt, når fristen på de 10 dage udløber, har din kreditor mulighed for at sende kravet videre til inkasso.

De rimelige og relevante omkostninger, der er i forbindelse med at sende et krav til inkasso, vil blive lagt oven i det beløb, du skylder den pågældende kreditor.


Bliv kontaktet af en professionel og erfaren rådgiver og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig i netop din situation.
Bestil gratis gældssamtale