Boligstøtte, boligydelse, boligsikring – kært barn har mange navne, men det dækker over samme ydelse. I denne artikel bruges betegnelsen boligstøtte.

Boligstøtte er et tilskud, som du kan få til din husleje. Hvis du kan få boligstøtte, er det en kæmpe fordel, da det vil gøre din økonomiske situation bedre.

Hvis du får godkendt din ansøgning om boligstøtte, kan det betyde, at du vil få flere penge til rådighed i din hverdag. Derfor er det også en rigtig god idé at få boligstøtte, så hurtigt som muligt. 


Lad os få styr på din økonomi, så du kan få mere tid til dig selv og din familie
Bestil uforpligtende gældssamtale


Beregn boligstøtte

Når boligstøtte beregnes, kommer det blandt andet an på:

Hvis du bor sammen med andre, er det kun én person, som kan få boligstøtte. Boligstøtten udbetales til den, der laver ansøgningen. Du skal ikke betale skat af din boligstøtte.


Eksempel:

Du er førtidspensionist og bor alene i en lejebolig på 75 m2 med 3 beboelsesværelser. Du betaler 6.000 kr. om måneden i husleje og bruger fjernvarme.
Du har pligt til at vedligeholde boligen indvendigt – men ikke udvendigt.
Du har en samlet indtægt på 220.000 kr. årligt. Du har ikke nogen stor formue og ingen særlige fradrag.
Du kan få 2.282 kr. i boligstøtte månedligt (skattefrit).


Søg boligstøtte

Du kan lave en foreløbig beregning og søge boligstøtte via borger.dk. Det er Udbetaling Danmark, der udbetaler din boligstøtte.

Da man ikke kan få boligstøtte med tilbagevirkende kraft, skal du skynde dig at ansøge nu. Det kan betyde rigtig meget for din økonomiske situation, hvis du kan få boligstøtte og dermed flere penge på kontoen.

Du kan søge om boligstøtte, hvis du bor til leje i et værelse, en lejlighed eller lignende. Som udgangspunkt skal der også være eget køkken, for at du kan få tildelt boligstøtte. Er du folkepensionist eller førtidspensionist, kan du også søge boligstøtte til en ejer- eller andelsbolig.


Husk, at give besked om ændringer

Du skal kontakte Udbetaling Danmark, hvis der sker ændringer, som kan påvirke din boligstøtte, ellers kan du risikere at skulle tilbagebetale noget af din boligstøtte. Ændringer, som du bør orientere om, kan for eksempel være:

Hvis du eksempelvis har fået boligstøtte, mens du har studeret, er det vigtigt, at du informerer Udbetaling Danmark, når du kommer på Dagpenge eller får et job og din indkomst ændrer sig.  

Uanset om du kan få boligstøtte eller ej, kan vi hjælpe dig med din gæld. Bestil en samtale med en gældsrådgiver og lad os forklare hvordan.