Vidste du godt, at du som folkepensionist har flere fordele end folk, der ikke er gået på pension endnu? Den er god nok – reglerne er lempet lige præcis for denne gruppe af befolkningen.

Så hvad betyder det i praksis? Det betyder blandt andet., at du som folkepensionist kan blive fri af din gæld inden for en periode på 3 år, hvor det for den resterende del af befolkningen er 5 år. Det betyder også, at du ikke behøver at have en nær så stor gæld for at kunne få gældssanering.

I denne artikel vil vi forklare dig nogle af de fordele, som folkepensionister har, når det kommer til gældssanering. Det kan være vigtigt at vide, at din status som folkepensionist kan give dig fortrin i forhold til din gæld – og at du for eksempel kan slippe af med den hurtigere.

Læs med herunder og find ud af, hvor dine muligheder som folkepensionist adskiller sig fra ikke-pensionisters (og førtidspensionisters) muligheder for gældssanering.


Er du folkepensionist? Bliv klogere på dine muligheder for gældssanering
Bestil uforpligtende gældssamtale


Hvor stor er din gæld?

Som folkepensionist får du nogle fordele i forhold til størrelsen af din gæld. Det vil sige, hvor stor en gæld du skal have for at være kvalificeret til at opnå gældssanering.

Det er nemlig sådan, at hvis du er folkepensionist, og din gæld er på over 100.000 kr., så har du mulighed for at opnå gældssanering.

For den øvrige del af befolkningen gælder der andre regler. Her skal gælden være på minimum 325.000 kr., før disse ”ikke-pensionister” vil have mulighed for at søge gældssanering.

Men husk på, at tallene 100.000 kr. og 325.000 kr. er vejledende tal. Det vil sige, at det godt kan variere fra sag til sag, hvor stor din gæld skal være, før du kan få gældssanering.


Hvor hurtigt kan du blive fri for din gæld?

Hvis du er folkepensionist og formår at få gældssanering, så er perioden for gældssanering kun 3 år.

Hvis du tilhører den resterende del af befolkningen, så tager gældssanering 5 år. Fordelen, som du som folkepensionist opnår, er altså, at du slipper for din gæld hele 2 år før resten af befolkningen.


Hvad kræver det at få gældssanering som folkepensionist?

Selvom der er mange fordele i forhold til gældssanering ved at være folkepensionist, så er der også nogle krav, som du skal opfylde. Det drejer sig for eksempel om disse krav:

  1. Det er et krav, at du har fast bopæl og fornuftige boligudgifter. Som grundregel må enlige have boligudgifter inklusiv forbrug, der beløber sig til maksimalt 6.000 kr. om måneden.
  2. Det er også et krav, at din gæld er afklaret. Det betyder blandt andet, at du ikke må være i gang med at sælge dit hus.
  3. Det er et krav, at du ikke har større værdier ud over huset eller lejligheden, du bor i. Det kan for eksempel være en opsparing, sommerhus eller campingvogn.


Hvis du får gældssanering, hvordan skal du så betale af på gælden?

Det er svært at sige noget generelt om, hvad du skal betale, hvis du opnår gældssanering. Det kommer an på blandt andet dine faste og nødvendige udgifter og så naturligvis din indkomst.


Er det muligt for dig at få gældssanering?

Du kan altid krydse af i tjeklisten over de krav, der gør sig gældende for folkepensionister herover. Men det er desværre ikke en udtømmende og færdig liste. Derfor anbefaler vi som altid, at du tager en gældsrådgiver med på råd, og her kan vi hjælpe. Lad os sammen få kigget på din situation.


Bliv klogere på dine muligheder for gældssanering
Bestil uforpligtende gældssamtale