Din forskudsopgørelse er et dokument, som viser, hvor meget SKAT forventer, at du kommer til at tjene i løbet af det næste kalenderår. På baggrund af oplysningerne fra forskudsopgørelsen, beregner SKAT også, hvor meget du skal betale i skat i løbet af året.

Du modtager typisk en forskudsopgørelse hvert år i november måned. Den fortæller, hvor meget du skal regne med at blive trukket i skat i det følgende år fra nytår til nytår.

Hvis du ikke selv opdaterer forskudsopgørelsen vil SKAT som udgangspunkt basere deres beregninger på de tal, der står på din årsopgørelse fra forrige år. Det vil sige, at Forskudsopgørelsen 2024 vil være baseret på oplysningerne, som SKAT ligger inde med for kalenderåret 2022, medmindre du selv har rettet dem til.


Tjek din forskudsopgørelse!

Det er vigtigt, at du tjekker din forskudsopgørelse – for din egen skyld! Det kan nemlig spare dig for en masse bøvl. Forskudsopgørelsen er ofte forkert, fordi din økonomi har ændret sig. Hvis det er tilfældet, risikerer du enten et skattesmæk, eller at pengene ikke står på din konto, selvom du egentlig er berettiget til dem.

Har din økonomi ændret sig siden forrige år, er det derfor vigtigt, at du retter dine oplysninger hos SKAT, for eksempel via SKAT’s Tast-Selv. Ellers kommer du enten til at betale for meget eller for lidt i skat, og begge dele er uhensigtsmæssigt.

Når du retter dine oplysninger, laver SKAT en ny forskudsopgørelse. Derfor kan du godt opleve at få flere forskudsopgørelser i løbet af det samme år.


Bliv kontaktet af en professionel og erfaren rådgiver og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig i netop din situation.
Bestil uforpligtende gældssamtale