Det korte svar er ja – men der findes en meget bedre løsning, hvor du bliver fri for RKI en gang for alle.

Er du registreret i RKI (Ribers Kredit Information), kan det være svært for dig at finde en låneudbyder, der vil låne dig penge. Låneudbyderne tjekker, om du står i RKI, inden de låner penge ud til dig. Det gør de for at vurdere, om du kan tilbagebetale lånet.

Der findes dog virksomheder, som reklamerer med ”lån penge trods RKI” og ”lån penge – RKI ingen hindring”, men så er der typisk ikke tale om ”normale” låneudbydere, og det vil ofte være meget dyre lån – både i forhold til:

Disse låneudbydere kan formentlig enten tilbyde minilån, kviklån, SMS-lån og andre forskellige lån, hvilke kan virke fristende. Men som du sikkert allerede ved, er det ikke en god ide at benytte sig af disse muligheder. Du skal derfor ud af RKI for at kunne låne til fornuftige renter og forhold.


Sådan kommer du ud af RKI

Står du og skal bruge et lån nu og her, kan vi ikke hjælpe dig.

Vil du derimod ud af RKI og forblive ude, skal du være velkommen til at kontakte os gratis og uforpligtende til en snak om din gæld. Den hurtigste måde at komme ud af registeret, er naturligvis ved at betale dit krav ud. Når du udbetaler en gældspost, som du står registreret for, vil du blive fjernet fra registeret. Du kan maksimalt stå i RKI i 5 år pr. gældspost, derefter vil du automatisk blive fjernet. Men selvom du bliver fjernet fra registeret, betyder det dog ikke, at gælden bliver slettet.  

Har du mange lån, som du ikke betaler af på, er der således stor risiko for, at du på et tidspunkt vil blive registreret igen for ét eller flere af dine øvrige lån. Hvis du står i sådan en situation, kan vi hjælpe dig, så du kommer ud af RKI og får en plan for, hvordan du kommer af med din gæld.   

Formålet med vores hjælp er at lave en plan for ALLE dine kreditorer. Vi sørger for, at få styr på din økonomi og kontakte den kreditor, som har registreret dig med henblik på en aftale. Vi kontakter også de kreditorer der endnu ikke har gjort det, så de ikke registrerer dig i fremtiden.

Udover RKI er der også en risiko for, at du står i Debitor Registret. Du kan undersøge om, du er registreret ved at besøge hjemmesiden mindbroplysning.dk.


Kom ud af RKI på den rigtige måde

Virksomheder tjekker, om du står i Ribers Kredit Information, inden de:

Alt dette bliver igen muligt, hvis du kommer ud af RKI.


Kom ud af RKI – en gang for alle! Kontakt os og lad os forklare hvordan
Udfyld en ansøgning til en gratis gældssamtale


Skal du eksempelvis have et par nye briller og står registreret, er det ikke muligt at købe disse på afbetaling. Det betyder, at du bliver nødt til at spare pengene op, så du kan betale kontant. Og det kan være ganske vanskeligt, når du i forvejen er gældsramt.

Derudover kan almindelige dagligdags ting blive mere besværlige. Eksempelvis er det mere vanskeligt at få:

Det har således konsekvenser for dig, når du er blevet registreret i RKI. Selvom du muligvis vil kunne finde alternative lån, trods din registrering, vil det sjældent være en god løsning. Ofte kan det ende med at din gæld vil vokse, da lånene har en høj rente. 

En registrering i RKI kan dog også ses som en god ting. For er du gældsramt, er det sjældent en god ide at låne flere penge alligevel. Din registrering kan være med til at sætte skub i dit arbejde for at komme af med din gæld, og på den måde hjælpe dig på rette vej.