At være insolvent betyder, at man ikke har mulighed for at overholde sine betalinger, som ens situation er lige nu.

Det er fogedretten, der afgør, om man er insolvent eller ej. Bedømmelsen hviler på din betalingsevne, og om du har aktiver, som du kan betale gælden tilbage med.

Som medlem hos os, hjælper vi dig med at udregne din betalingsevne. Vi forbereder dig også på mødet i fogedretten, så du står bedst muligt. Vi kan desuden ledsage dig i fogedretten eller tage afsted i stedet for dig, hvis du helst selv vil være fri.


Hvad sker der, når man bliver erklæret insolvent?

Hvis fogedretten erklærer dig insolvent, kan dine kreditorer ikke indkalde dig til fogedretten i de næste 6 måneder. Det kan i mange tilfælde give dig lidt ro til at komme ovenpå igen, fordi dine kreditorer ikke får noget ud af at “forfølge” dig så længe.

Dine kreditorer kan ikke hive dig i fogedretten de næste 6 måneder, hvis du har en insolvenserklæring.


Fortæl dine kreditorer, at du er erklæret insolvent

Det er kun en enkelt kreditor ad gangen, der kan indkalde dig til fogedretten. Hvis du har flere kreditorer, får de andre ikke automatisk at vide, hvis du bliver erklæret insolvent. Men det kan være en fordel at fortælle dem det. Det betyder nemlig oftest, at de stopper med deres henvendelser til dig, så længe insolvenserklæringen varer.

Dine kreditorer kan sagtens kontakte dig i de 6 måneder, men de får ikke meget ud af det, fordi fogedretten vil afvise deres anmodninger om ny indkaldelse til et fogedretsmøde.

Når du har en insolvenserklæring, mister dine kreditorer altså deres bedste måde at presse dig på for en tid.


Mangler du hjælp til at udregne din betalingsevne, og vil du gerne klædes på til møde i fogedretten, så kontakt os allerede i dag og lad os se nærmere på sin situation.
Bestil gratis gældssamtale