En akkord er en aftale, du kan lave med dine kreditorer. Aftalen går ud på, at du kun betaler en vis del af din gæld tilbage. Den resterende del af gælden slettes. Det kaldes også eftergivelse.

Der kan altså være rigtig mange penge at spare, hvis du får lavet en god aftale.

Ved en akkord er det dig selv og dine kreditorer, der skal blive enige om en aftale.

Du skal altså IKKE opfylde nogle særlige betingelser, som du skal ved en gældssanering. Det kræver kun en accept fra dine kreditorer.


Lad os forhandle for dig. Kontakt os på telefon 30 26 65 05 eller…
Udfyld en ansøgning til en uforpligtende gældssamtale


Kan du få en akkord?

Alle og enhver, der skylder penge, kan indgå en aftale om akkord, og det er kun fantasien og dine evner til at forhandle, der sætter grænser.

Det er ligegyldigt, om du har mange eller få kreditorer, samt om der er tale om store eller små gældsposter. Det afgørende er, at du har mulighed for at tilbyde noget til dine kreditorer.


De to forskellige akkordtyper

Når du skal forhandle med dine kreditorer om en akkord, kan det gøres på to måder. Hvilken aftale der er den bedste for dig, afhænger i høj grad af din situation.


Engangsbeløb

Du kan indgå en aftale om betaling af et større engangsbeløb. Derefter slettes resten af gælden. Det vil gøre dig gældfri hurtigt.

Samtidig er der oftest større sandsynlighed for, at kreditorerne vil gå med til en aftale om et engangsbeløb, da risikoen for, at aftalen falder til jorden, ikke er så stor som ved en løbende akkord.

Ulempen er, at det for mange kan være svært at skaffe et engangsbeløb, der er stort nok til, at kreditorerne er interesseret i en aftale.


Eksempel:
Du skylder samlet 300.000 kr. Du har et større beløb på 100.000 kr. til rådighed, som du betaler på én gang til dine kreditorer. Resten af gælden slettes. Din samlede besparelse er på 200.000 kr.


Løbende akkord

Du laver en aftale med dine kreditorer, hvor du betaler et fast månedligt beløb over en længere periode, der ofte vil være på 5 år.

Ved en løbende akkord er fordelen, at du kun betaler et mindre månedligt beløb, og efter periodens udløb er du gældfri, da resten af gælden slettes.

Ulempen er, at du kan risikere at havne i en situation, hvor du ikke længere har mulighed for at overholde dine betalinger. Så risikerer du, at hele aftalen falder til jorden, og du skylder det oprindelige beløb igen og påløbne renter.

Det er altså vigtigt, at du får lavet en aftale, som du er sikker på, at du kan overholde. Hvis du ikke kan overholde aftalen, kan det blive vanskeligt at forhandle med dine kreditorer igen i fremtiden.


Eksempel:
Du har mulighed for månedligt at betale 2.000 kr. til dine kreditorer. Du skylder samlet 300.000 kr. Du aftaler med kreditorerne, at du betaler 2.000 kr. om måneden i de næste 5 år. Du vil i denne situation komme til at betale 120.000 kr. tilbage til dine kreditorer over en periode på 5 år. Resten af gælden slettes. Din samlede besparelse er på 180.000 kr.


I de to eksempler er der ikke taget højde for fremtidige renter, som du kommer til at slippe for at betale. Den samlede besparelse er derfor i mange tilfælde endnu højere end blot den gæld, der slettes.


Kontakt os på telefon 30 26 65 05 eller…
Udfyld en ansøgning til en uforpligtende gældssamtale


Det skal du vide om akkorder

En akkord er en rigtig god måde at slippe af med sin gæld på, men der er nogle ting, du skal være opmærksom på.

Hvis du ikke kan overholde aftalen, kan forholdet til dine kreditorer blive vanskeligere i fremtiden.

Du skal være sikker på, at der er tale om en gyldig aftale, når du indgår den. Det burde give sig selv, men du risikerer, at kreditoren løber fra aftalen, hvis den ikke kan dokumenteres.

Du kan eksempelvis sikre dig ved at bede dine kreditorer underskrive, hvad aftalen helt præcis går ud på. Det kan også være en god idé at få en saldokvittering, når gælden er udbetalt.

Derudover skal du være opmærksom på, at der kan være nogle skattemæssige konsekvenser afhængig af din situation.

Det er derfor meget vigtigt, at du ”holder tungen lige i munden” og overvejer de problematikker, der kan være, inden du indgår en akkord.

Vi har stor erfaring med at indgå fordelagtige akkorder. Kontakt os uforpligtende for hjælp i dag.