I nogle tilfælde kan en bil være nødvendig for dig, hvis du eksempelvis skal bruge den til at passe dit arbejde. Uden bilen mister du jobbet og din løn, hvilket gør dine muligheder for at blive gældfri endnu værre.

Hvis du ikke har pengene til at købe bilen, skal du finansiere den ved enten, at:

Står du registreret i RKI, bliver din bilfinansiering meget dyrere. Det gør den, fordi den virksomhed hvor du køber, leaser eller afbetaler bilen ved, tager sig godt betalt for at løbe en risiko for, om du tilbagebetaler dem.


Kom ud af RKI – en gang for alle! Kontakt os og lad os forklare hvordan
Udfyld en ansøgning til en gratis gældssamtale


Kan jeg købe eller lease bil på trods af registrering i RKI?

Låneudbydere tjekker, om du står i RKI, inden de låner penge ud til dig. Alle virksomheder, der har ”normale” stiftelsesgebyr og renter vil ikke låne dig penge til en bil eller lade dig afbetale på en bil, hvis du er registreret i RKI.

Der er nogle virksomheder, som tilbyder bilfinansiering mod en meget stor udbetaling på trods af en RKI registrering. Beløbet du skal betale tilbage, er derudover markant højere end ellers. Sammenlagt med udbetalingen, bliver det i sidste ende en meget dyr bil for dig.


Undgå at bilforsikringen bliver dyrere

Bilforsikringen vil også blive dyrere, for forsikringsselskaberne tjekker også, om du står i RKI. Ansvarsforsikringen er lovpligtig. Ansvarsforsikringen skal de derfor tilbyde dig, men den er typisk 3-4 gange dyrere end ellers.

Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, så der er ingen garanti for, at du overhovedet kan få din bil kaskoforsikret. Får du et tilbud fra et forsikringsselskab, kan du dog være sikker på, at den ligeledes vil være mindst 3-4 gange dyrere end ellers.

Der er mange andre forhold, der er gældende, når man er registreret i RKI. Nogle af dem er ikke kun ulemper for dig, hvis du er gældsramt.

Få styr på RKI – en gang for alle! Kontakt os gratis og uforpligtende til snak om hvordan.