Har du overblik over din gæld?

Vi kan hjælpe dig med at få et økonomisk overblik. Få hjælp til at finde frem til alle dine kreditorer, så du ved, hvem du skylder penge til.

Bestil uforpligtende gældssamtale

Guide: Sådan skaber du overblik over din gæld - Følg disse 4 trin

Det kan være svært at holde styr på, hvem du skylder penge til. Især, hvis du har flere lån hos forskellige kreditorer.

Mange af vores kunder stiller tit spørgsmålet: Hvordan finder jeg ud, hvad jeg skylder? Der findes desværre ikke ét sted, hvor alle dine kreditorer og gældsposter kan findes, og det kan derfor være lidt omstændigt, hvis du ønsker at få et overblik over din økonomiske situation.

For at gøre det så nemt for dig som muligt, har vi i denne artikel samlet de steder, hvor du kan finde frem til oplysninger om kreditorer og gældsposter.

Et godt sted at starte er SKAT's selvbetjening. Finansieringsselskaber og banker er nemlig forpligtet til at indgive oplysninger om din gæld – herunder dens størrelse og renter. Sådan finder du oplysningerne:

  • Gå ind på SKAT.dk.
  • Log ind med dit NemID.
  • Gå ind under fanen ”Skatteoplysninger”. Her får du vist dine skatteoplysninger fra det senest afsluttede år.
  • Klik på ”Renteudgifter og restgæld”. Her kan du se, om der er indberettet gæld fra nogle af dine kreditorer.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at finde en fuldstændig oversigt over dine kreditorer hos SKAT. Det skyldes, at det som sagt kun er finansieringsselskaber og banker, der er forpligtet til at indberette rentefradrag, og det kan være, at de endnu ikke har gjort det, når du tjekker oplysningerne. Inkassofirmaer med flere er derfor ikke forpligtet, og i disse tilfælde skal du selv sørge for at angive dit rentefradrag.

Er du registreret i RKI, kan du også finde information om dine gældsposter på RKI's hjemmeside. Dine kreditorer kan nemlig angive, at de har et tilgodehavende hos dig, hvis du ikke har afbetalt dem som aftalt. Du kan tjekke din status i RKI på dininfo.dk, hvor du logger ind med dit NemID.

På samme måde som RKI kan du ligeledes stå i Debitor Registret, hvor du kan være anført som “dårlig betaler” og finde oplysninger om dine gældsposter. Du tjekker din status i registret på mindbroplysning.dk.

Det er en lidt mere tidskrævende fremgangsmåde end de andre, men til gengæld er den grundig. Det handler om at gennemgå dine tidligere posteringer/kontoudskrifter.

Du skal særligt kigge efter:

  • Penge, der gået ind på din konto. Fx hvis du har optaget et lån.
  • Penge, der er blevet udbetalt fra din konto. Her kan du se, hvem du har betalt penge til, og på den måde se, om du betaler af til dine kreditorer.

Du finder dine kontoudskrifter i din Netbank. Har du ikke adgang til Netbank, kan du kontakte din bank og bede dem om at lave kontoudskrifterne til dig.

Når du har tjekket SKAT’s hjemmeside, RKI og dine kontoudskrifter, skal du lave en samlet liste over de steder, du skylder penge.

Hvis du kan huske, hvor meget du skylder, så skriv også det ned. Det kan også være en god idé at skrive ned, hvilken rente du har lånt pengene til. For at finde det, skal du i dine papirer kigge efter Årlig Omkostning i Procent (ÅOP), så kan du se, hvad du egentlig giver for at låne pengene.

Sådan kan vi hjælpe dig

Hos DinGæld tilbyder vi professionel hjælp, så du kan få styr på din økonomi igen. Når du er kunde hos os, kan du slippe af med bekymringerne. Du får en personlig gældsrådgiver, som hjælper dig hele vejen mod et gældfrit liv.

Vi kalder løsningen NemGæld. Her tilbyder vi blandt andet overblik over din økonomi, hjælp til at søge gældssanering eller gode råd til, hvordan du kommer ud af RKI. Uanset hvad dit gældsproblem er, så starter vi ud med en uforpligtende gældssamtale, hvor vi kan høre om din situation og dine behov.

Lad os tage en snak om dine behov

Sådan foregår det

Først får du et overblik

Vi danner sammen et overblik over din økonomi og finder frem til dine kreditorer.

Tre skærme med grafer og tabeller og en person, der holder en lup

Så kontakter vi dine kreditorer

DinGæld kontakter dine kreditorer og sørger for at opgøre din gæld.

Gældsrådgiver fra DinGæld har kontakt med kreditorer

Dernæst forhandler vi med dine kreditorer

DinGæld forhandler med dine kreditorer og indgår fordelagtige aftaler på dine vegne.

To personer har forhandlet om gæld og giver hinanden hånden

Til sidst gør vi dig gældfri

Med vores NemGæld-løsning sørger vi for hele tiden at optimere og genforhandle din gæld, så du bliver gældfri hurtigst og billigst muligt.

En person jubler og er glad for at være gældfri