Efter en træls december måned i 2016 tog jeg en beslutning om, at jeg i 2017 ville gøre, hvad jeg kunne for at få styr på den uoverskuelige gæld, som jeg havde hængende. Afdragene på mine gældsposter var for høje til, at jeg på noget tidspunkt havde en chance for at komme lidt foran og få sparet en smule op til for eksempel julegaver. Jeg tog derfor kontakt til DinGæld, og vi aftalte at starte et forløb op per 1/1 2017. 

Vi startede med at lave et budget, som viste mig, hvor mange penge jeg reelt havde mulighed for at afvikle til kreditorerne. Det gav mig ligeledes et realistisk overblik, så jeg var sikker på, at jeg havde penge til alle mine udgiftsposter. 

Jeg oplyste min rådgiver om, hvilke kreditorer jeg havde og han sørgede for at kontakte dem, da jeg havde sendt min fuldmagt. Det var desværre lidt værre, end jeg havde forventet, da min rådgiver sendte mig overblikket over kreditorerne, men nu vidste jeg i det mindste, hvad der var at arbejde med. 

Min rådgiver begyndte at forhandle med mine kreditorer, men jeg fik mange rykkerskrivelser, da kreditorerne stadig kontaktede mig i stedet for min rådgiver. Det var nogle hårde måneder, men langsomt faldt antallet af rykkere i takt med, at aftalerne faldt på plads. Vi havde ikke aftaler med alle kreditorer med det samme, men der var flere af dem, der godt kunne se fornuften i det allerede i starten af mit forløb.  

2017 var et hårdt år, men samtidig viste jeg mig selv, at jeg kunne tage hånd om mine gældsproblemer. Min rådgiver vejledte mig i de situationer, som jeg syntes var svære, og selvom ét af kravene endte i fogedretten, følte jeg mig godt klædt på. Vi fik aftaler med alle 9 kreditorer inden udgangen af december 2017.  

Herefter blev der meget stille fra kreditorerne, fordi aftalerne og afdragene blev overholdt. Jeg blev opdateret løbende om, hvad der skete, og det gav mig ro og tryghed. I takt med at mine krav blev betalt ud, blev der frigivet flere og flere penge til de resterende kreditorer. Når der var penge til det, kontaktede min rådgiver en given kreditor og forhandlede restgælden ned med en engangsbetaling. Det vil sige, at jeg ikke kun sparede penge på renterne, men også på restgælden. Det var dejligt at se, at antallet af kreditorer faldt samtidig med, at antallet af udbetalte krav blev større.

Efter 2 år og 9 måneder kan jeg nu kalde mig gældfri. DinGæld har sørget for at lave og overholde alle min aftaler og har sikret, at jeg så effektivt som muligt har afviklet min gæld.


Skal vi også hjælpe dig med at blive gældfri?
Bestil gratis gældssamtale