Forside Viden om gæld Spar penge på madbudgettet med disse tre gode råd

Spar penge på madbudgettet med disse tre gode råd

Som studerende eller som en almindelig dansker kan man spare en del penge på madbudgettet, hvis man tænker lidt praktisk. Det kan være en smule dyrt at handle ind til morgen-, middag- og aftensmad i Danmark, men hvis du har lyst til at bruge lidt tid og energi, kan du heldigvis nemt spare en masse penge samtidigt med, at du kan få nye spændende og billige retter hver dag. Herunder får du tre gode og simple råd til, hvordan du kan gøre en forskel for dit madbudget.

  • Lav en madplan
  • Foretag dine indkøb på det rigtige tidspunkt
  • Spil mindre portioner – det kan lade sig gøre

Planlæg ugen med en madplan

Hvis du har tid og lyst, kan du med fordel afsætte en dag eller en aften om ugen, hvor du bruger tid på at lave en madplan. På den måde stresser du ikke over hver dag at skulle finde ud af, hvad du skal have at spise. Kig i dine skabe og i køleskabet efter mad samt i tilbudsaviser efter gode tilbud. Når du har gjort det, kan du begynde at planlægge opskrifter efter, hvad du har, og hvad du skal købe ind. Et hint til her at spare lidt mere er at købe stort ind og samtidigt bruge den samme ingrediens til flere retter. Man sparer nemlig ofte mere ved at købe en stor pose end en lille. Hvis du har en fryser, kan du også lave større portioner og fryse dem ned, så der er mad til de dage, man ikke lige orker at lave noget eller købe ind – det er nemlig her, man falder for de lidt lette løsninger, der ofte er dyre. Jo mere du planlægger, jo bedre og billigere bliver din madplan!

”The right price at the right time”

Der er mange ting, man kan tage hensyn til, inden man tager ud og handler ind. For det første siger det jo sig selv, at en madplan bliver billig, hvis man køber billige madvarer. Derfor er det vigtigt, at du ikke fylder kurven med dyre mærkevarer men derimod discount-produkter. Desuden har tidspunktet også en stor betydning. Køber du ind om aftenen efter, at du har spist aftensmad, kan du ofte finde nogle af de ting, som butikkerne er nødsaget til at sælge billigt på grund af holdbarhedsdatoen. Ligeledes risikerer du heller ikke at lave impulskøb, fordi du ikke er sulten.

Lykken er små portioner

Det mest logiske når man gerne vil spare penge på madbudgettet, er selvfølgelig at spise mindre, for så bliver madplanen billigere – men det er ikke altid rigtigt. Ofte ser maden så godt ud eller smager så himmelsk, at man tager lidt ekstra over på tallerkenen, og så ender man med at blive næsten ulækkert mæt. Hvis du vil være helt sikker på at gøre din pengepung en tjeneste, skal du blot tage en smule på tallerkenen ad gangen, spise langsomt og drikke godt med vand til. På den måde kan du ende med at have mad til to dage, og ofte smager maden også bare endnu bedre dagen efter, hvis man ikke har haft det på tallerkenen en gang.

Lad os få styr på din økonomi, så du kan få mere til dig selv og din familie
Bestil gratis gældssamtale