Kunder der søger på:

  • Samlelån
  • Hvad er et samlelån / Hvad er samlelån / Samlelån med fast rente
  • Hvordan fungerer et samlelån
  • Kan samlelån betale sig
  • Bedste samlelån
  • Billigste samlelån / Billigt samlelån / Samlelån lav rente
  • Afslag på samlelån

META desc.

Samlelån er IKKE altid den bedste løsning

Er samlelån den rigtige løsning for dig?

Bedre alternativer end Samlelån

1. Samlelån er for dem med en sund økonomi og dyr gæld. For andre findes der – heldigvis – bedre alternativer end samlelån.

2. Samlelån er ikke for alle. For nogle findes der bedre måder at blive gældfri på. Læs alt her om hvad du bør forholde dig til – inden du tager et samlelån eller hvis du har fået afslag på et samlelån.

H1 – Samlelån er IKKE altid den bedste løsning.

Et samlelån er for dem, som kan spare penge ved at samle dyr gæld i et billigere samlelån.

For andre, der har fået afslag eller tilbudt en for høj rente på samlelånet, findes der bedre løsninger.

Med overblik over din nuværende situation, kan du få indsigten til at vide hvordan du kan blive gældfri på den – for dig – bedst tænkelige måde.

Har du

– fået afslag på samlelån?

– tilbudt en for høj rente på et samlelån?

– et ønske om at afsøge andre og måske bedre måder at blive gældfri på?

Så tag fat i os. Vi kan gøre dig gældfri.

Du bliver hurtigere gældfri – Vi optimerer din gældsafvikling og forhandler fordelagtige aftaler for dig

Du får samlet din gældsafvikling ét sted – vi skaber overblikket for dig

Du får professionel hjælp, til at blive gældfri hvor dine behov og ønsker inkluderes.

Du slipper for kreditorkontakten, vi tager dialogen og forhandlingerne med dine kreditorer

Du får tilpasset dine afdrag til din økonomi – også når din økonomi ændrer sig

Med vores abonnement NemGæld, har vi gjort det nemt at have gæld. Vi hjælper daglig adskilligere kunder med at få styr på deres gæld, indgår fordelagtige aftaler med deres kreditorer og skaber de bedste muligheder for, at de bliver gældfri hurtigst og bedst muligt.

Om samlelån

Et samlelån kan være en god ide, men er det ikke altid – og til tider er det en decideret dårlig ide, der øger din gæld og mulighederne for at blive gældfri på en bedre måde.

DinGæld tilbyder ikke samlelån, men et alternativ, hvor du kan komme af med din gæld – helt uden at stifte ny gæld. Formålet med nedenstående artikel om “samlelån” er derfor, at oplyse dig om, at der kan være bedre metoder til at blive gældfri – især for dig, som ikke kan få et billigt nok samlelån.

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig videre.

Åbningstider:
Mandag 09:00 – 16:00
Tirsdag 09:00 – 16:00
Onsdag 09:00 – 16:00
Torsdag 09:00 – 16:00
Fredag 09:00 – 15:00

Ofte stillede spørgsmål

Ja med tid, indsigt og vilje kan alle blive gældfri.

Med vores gældsrådgivning får du indsigten og viljen til at blive gældfri hurtigst muligt.

Gældsrådgivning er relevant for dig, hvis du ønsker at gøre noget ved din gæld en gang for alle. Det giver dig afklaring på, hvordan du bedst bliver gældfri med konkrete handlingsplaner, som din gældsrådgiver sørger for at tilpasse netop din situation.

Det koster 795 kr. / måned.

Der er intet opstartsgebyr og ingen bindingsperiode ud over den påbegyndte måned.

Gældsrådgivningen kan give store besparelser, som overstiger udgiften til gældsrådgivningen. Det afhænger af mange ting, såsom gældens størrelse og alder, din økonomi og situation, din betalingshistorik og ikke mindst dine kreditorers forhandlingsvilje. Hverken vi eller andre kan dog garantere økonomiske resultater.

Derudover giver gældsrådgivning dig ro i hverdagen, da der kommer styr på din gæld og dine kreditorer, og du ved hvordan og hvornår du er gældfri.

Kort efter opstart hos DinGæld laver vi et budget, så vi sikrer, at der både er råd til vores hjælp og en plan for at afvikle din gæld. Gennem budgetoptimering og forhandlinger kan rente- og restgældsbesparelser eller en gældssanering lede til, at du bliver hurtigere gældfri – også selvom vi koster lidt hver måned.

Der er ingen krav til hvilken uddannelse en gældsrådgiver skal have. Gældsrådgivning omhandler først og fremmest økonomi. Derfor har DinGælds rådgivere relevant økonomiske uddannelser såsom finansøkonomer eller -bachelorer, hvilket typisk er den samme baggrund en bankrådgiver har.

Vores rådgivere arbejder udelukkende med privatøkonomi og gæld. Vi har derfor den praktiske erfaring, du har brug for.

Ring til os eller start med en gratis og uforpligtende gældssamtale.

Hvis du ringer til os, kan du komme i gang allerede i dag.

Du behøver ikke have noget klar. På vores sikre og brugervenlige “MinSide” samler vi din gæld ét sted. Vi kan derfor yde den samme professionelle rådgivning, uanset hvor i landet du bor.

Med vores abonnement har du hele tiden din egen professionelle sparringspartner, der sørger for at justere med dine budgetønsker og genforhandler, når nye muligheder byder sig.

De kunder, som vi kan hjælpe bedst mod et gældfrit liv, er dem, som lader os føre planen ud i livet.

Hos DinGæld hjælper vi dig, så længe du ønsker det.

Ja – Gældssanering er for mange en rigtig god vej ud af deres gældsproblemer, det er dog ikke alle der kan få gældssanering nu og her. Hos DinGæld hjælper vi både med at få styr på din gæld, så du står stærkere i din gældssaneringsansøgning, og vi hjælper dig også før, under og efter din ansøgning om gældssanering.

Selvom vi kan hjælpe stort set alle med deres gældsproblemer, er alle menneskers situation og behov forskellige.

Derfor starter vi altid med at forklare dig, hvordan vi kan hjælpe dig i en gratis og uforpligtende gældssamtale.

Du kan bestille en samtale her til et tidspunkt, der passer dig.

Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os, hvis du vil i gang allerede nu.

Indholdsfortegnelse

Hvad er et samlelån?

Man kan tage et samlelån for at udbetale en række andre lån, så man på den måde kun står tilbage med ét enkelt lån. At samle sine lån til ét samlelån kan i visse tilfælde være en god idé – men det er det ikke altid. Det kan være fordelagtigt, hvis man har flere lån (både store og små) med en høj rente og store månedlige gebyrer, som kan medføre, at man kun afdrager minimalt på selve gælden, selvom man indbetaler penge til sine kreditorer hver måned.

Økonomisk set er det en god ide, hvis dine nuværende låns fremtidige udgifter overstiger samlelånets udgifter.

Et samlelåns karakteristika er typisk:

  • Lånebeløbet ligger mellem 100.000 kr. – 500.000 kr.
  • Løbetid er mellem 1 og 15 år.
  • Variabel rente og ÅOP på 7% – 25%.
  • Ingen sikkerhed i dine ejendele påkrævet.
  • Du skal være minimum 18 år
  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.

Hvordan fungerer et samlelån?

I bund og grund omlægger du eller “refinansiere” du dine lån med henblik på at opnå bedre vilkår, såsom lavere rente, lavere ydelse eller skabe overblik.

Ved at samle sine lån ét sted, har man efterfølgende kun én kreditor at forholde sig til. Der er derfor også kun én (større) restgæld, én rente og ét (større) afdrag at bekymre sig om. Er renten og øvrige vilkår bedre end ens udgangspunkt, så sparer man penge og kan potentielt blive hurtigere gældfri.

Flere lån bliver samlet til ét lån

Overvej dette inden du samler lån

Inden du tager et samlelån, er det vigtigt, at du forholder dig til din nuværende situation. Ellers ved du ikke om du sparer penge eller endda spolerer bedre muligheder for at blive gældfri.

  • Dine nuværende forhold afgør om et samlelån er en god ide.

Tager du et samlelån ukritisk, kan det lede til, at du forlænger din gældsafvikling. Det afhænger af hvor dyr din nuværende gæld er, og hvilke handlingsalternativer der findes for netop din situation.

  • Sammenlign korrekt

Brug ikke ukritisk ÅOP eller andre regnemetoder til at finde ud af om et samlelån er en god ide.

  • De samlede kreditomkostninger kan være højere

Hvis samlelånets kreditomkostninger er højere end på dine nuværende lån, så skal du betale mere for lånet. Det er specielt relevant, hvis du vælger lang løbetid og en lav månedlig ydelse på lånet.

  • Medregn alle udgifter

På et nyt lån kan der være oprettelsesgebyr. Dertil kan der være øvrige omkostninger og variabel rente på både samlelånet og dine eksisterende lån, som skal tages med i betragtningen.

  • Ny gæld kan fjerne potentielt bedre muligheder

Stifter du et nyt lån, fjerner du muligheden for andre og potentielt bedre handlingsalternativer, såsom forhandling på rente, restgæld og afdrag på dine eksisterende lån samt muligheden for at søge gældssanering.

  • Ikke al gæld bør samles i et samlelån

Fx Realkreditlån og andre lån med sikkerhed samt SU-gæld har typisk en lavere rente end de fleste låneudbydere kan tilbyde. Du skal derfor vide hvor dyre dine nuværende lån er, for at kunne vurdere hvilke lån, der skal samles.

  • En dyr gæld i dag kan blive billig i morgen

På noget gæld, kan der være grænser for hvor mange kreditomkostninger du kan pålægges. Udbetaler du gæld, hvor det er sket eller snart sker, kan du forværre din gældssituation.

  • Er et samlelån det bedste lån?

Jo bedre sikkerhed du kan stille, jo bedre vilkår (herunder lavere rente) kan en låneudbyder tilbyde dig. Overvej derfor andre typer lån, såsom realkreditlån eller lån, hvor din samlever kan ansøge med dig.

  • Overblik for enhver pris?

En af fordelene ved et samlelån er bedre overblik. Med ovenstående i tankerne, bør du ikke ukritisk samle din gæld.

Hos DinGæld kan vi hjælpe dig med at få styr på og løbende holde styr på din økonomi, gæld og afdrag – helt uden at stifte nye lån.

CTA: Få styr på din gæld en gang for alle – og bliv hurtigere gældfri

Forhandling på din gamle gæld FØR du samler dine lån

Dine kreditorer på din nuværende gæld, vil være mere forhandlingsvillige end en låneudbyder på et nystiftet lån (samlelån).

Der er ingen garanti for, at en kreditor vil forhandle, hvis blot din gæld er gammel nok, men afhængigt af din økonomi, betalingshistorik og øvrige forhold, kan der være muligheder for at lave meget gode aftaler på din gamle gæld – endda bedre end hvis du tager et samlelån og udbetaler din gamle gæld.

Man kan principielt forhandle sig til en hel del gunstige vilkår, herunder forhandling på renten, restgælden samt andre forhold, som sletning af RKI registrering eller opdeling af lån med samlever.

Det er dog typisk renten, restgælden og ydelsen vi forhandler for vores kunder med det formål, at gøre dem hurtigere og bedre gældfri.

Vil du høre mere om dine muligheder for at forhandle på din gæld? Så bestil en uforpligtende og gratis gældssamtale

Hvis du selv vil dykke ned i det, skal du indhente nogle informationer om dine nuværende forhold

Det er de ”resterende kreditomkostninger”, som er afgørende for hvor ”dyrt” dine eksisterende lån er. Hvis du kender dem, så kan du bedre sammenligne med fx et samlelån.

Dog bør du kigge på de ”forventede resterende kreditomkostninger”. Det vil sige hvad du efter en forhandling på dine eksisterende lån skal tilbagebetale.

For at illustrere det, laver vi her et forsimplet eksempel:

  • Gammel gæld før forhandling = 100.000 kr. til 15% i rente
  • Gammel gæld efter forhandling = 100.000 kr. til 7% i rente
  • Tilbudt samlelån på 100.000 kr. til 12% i ÅOP

I nævnte eksempel forudsætter vi at løbetiden og den månedlige ydelse er ens samt at renten er lig kreditomkostningerne på den gamle gæld.

Før forhandling ville et nyt lån (samlelån) være bedre, da kreditomkostningerne er lavere, men det er ikke tilfældet efter forhandlingen. Vær dog opmærksom på usikkerheden omkring forhandling, da man ikke kan garantere, at en given kreditor vil forhandle på gælden.

Der kan være andre udgifter ved lån, men renten er typisk den væsentligste faktor for hvor lang tid det tager at tilbagebetale en gæld. Kan du opnå en rentenedsættelse eller endda et rentestop på din gamle gæld, der er lavere end et samlelån, så vil det økonomisk set ikke kunne betale sig at tage samlelånet – og så alligevel…

Forhandling OG udbetal med et lån / samlelån

Forhandler man en reducering af restgælden igennem, vil kreditor typisk kræve en her og nu betaling af hele eller dele af det reducerede beløb.

Her kan et lån, endda med en højere rente, give mening, hvis det samlede beløb, der skal tilbagebetales er mindre end den oprindelige gæld, hvilket er illustreret simplificeret nedenfor.

En gæld 100.000 kr. forhandles ned til 50.000, som skal betales nu og her. Forudsætningen er derfor, at du skal betale 50.000 kr. Det kan gøres med et nyt lån, og selv med en højere rente, kan det være økonomisk fordelagtigt.

Indsigt giver bedre forudsætninger for forhandling

En kreditor forholder sig grundlæggende til to ting, når de forhandler:

  1. Hvad er sandsynligheden for, at vi får pengene ind i rimelig tid?
  2. Hvis vi får (nogle af) pengene nu, kan vi så bruge pengene andetsteds, fx låne dem ud igen med højere rente eller sikkerhed til andre?

Der er ikke nogen entydig opskrift på hvornår og hvorfor en kreditor vil forhandle på gammel gæld, det kræver indsigt og erfaring med de forskellige kreditorer. Nogle arbejder ud fra principfaste rammer mens andre er villige til at se på hver gældssag individuelt. Man skal være indstillet på, at det kan tage tid, og der er risiko for, at kreditoren ikke bliver forhandlingsvillig.

Hos DinGæld arbejder vi dagligt med adskillige sager og snakker derfor dagligt med de største kreditorer og inkassoselskaber. Vi har derfor indsigten til at forhandle de bedste aftaler igennem for vores kunder, der har gammel gæld.

Giv os et lille indblik i din situation, og hør hvordan vi kan gøre dig gældfri

Søg gældssanering i stedet for et samlelån

Gældssanering er kort fortalt en mulighed for dem, som ikke med rimelighed kan afdrage deres gæld. Du kan læse meget mere om gældssanering her

En af de hyppigste afslagsårsager for gældssanering er at gælden ikke er gammel nok. Hvis du stifter ny gæld i form af et samlelån, vil du derfor højst sandsynligvis fjerne din mulighed for at få tildelt gældssanering.

Hvis du kan få gældssanering nu eller indenfor en kortere årrække, vil der næppe være nogen anden økonomisk løsning, der er bedre. Ved en gældssanering reduceres tilbagebetalingsperioden til en overskuelig periode på typisk tre år. Dermed vil beløbet, som du skal tilbagebetale, blive sænket væsentligt.

Hvis du eksempelvis har en gæld i dag på 400.000 kr. hvor du måske ikke på nuværende tidspunkt opfylder kriterierne for gældssanering, men det gør du om 3 år. Får du der en gældssanering på for eksempel 150.000 kr, som skal betales over 3 år, så kan du være gældfri om 6 år fra i dag. Tager du i stedet et samlelån på 400.000 kr. i dag, så vil det antageligt tage dig længere tid at afvikle gælden (illustreret nedenfor som 15 år) og beløbet, som du tilbagebetaler i løbetiden, vil være væsentligt større.

Gældssanering er ikke for alle, og dem med en “sund økonomi” og “overkommelig gæld”, skal ikke forvente at få tildelt gældssanering men kan til gengæld potentielt opnå besparelser med et samlelån.

Hos DinGæld hjælper vi årligt adskillige danskere med at blive gældfri med en gældssanering. Vi sætter os grundigt ind i vores kunders situation, og har derfor de bedste forudsætninger for at vurdere, hvornår det giver mening at søge gældssanering.

Lad os undersøge mulighederne for gældssanering før du tager et samlelån

Dyr gæld kan blive billigere end samlelån

På noget gæld kan der være 

Kan samlelån betale sig?

Det afhænger af dine nuværende forhold.

Økonomisk set skal du “spare penge” før det kan betale sig at samle din lån.

Der kan være forhold, såsom en lavere ydelse eller andre betalingsvilkår, der gør det interessant for dig med et nyt lån – endda også selvom du stifter mere gæld end du allerede har. Mens en lavere ydelse kan give “mere luft i økonomien” nu og her, kan den lavere ydelse resultere i en længere løbetid og flere omkostninger, der påløber i lånets løbetid.

Definitionen af at “spare penge” er i vores optik et spørgsmål om hvilke omkostninger du som låntager pålægges over tid, og ikke blot hvor meget lavere din ydelse er i forhold til før.

For at finde ud af om det kan betale sig at samle flere lån i ét, skal du derfor kende noget til dine nuværende lån.

Kend dine nuværende lån

Inden du samler dine lån, bør du som minimum kende til følgende for hvert at de nuværende lån, som du påtænker, skal samles:

  • Restgæld med dato
  • Rente med dato
  • Resterende gebyromkostninger
  • Resterende løbetid
  • Månedlig ydelse

Opgaven er selvfølgelig større jo flere lån og gældsposter, som du overvejer at inkludere i et samlelån. Oplysninger kan du finde forskellige steder – se eventuelt denne guide.

Med et godt overblik kan man lettere se hvilke lån og gældsposter, der er mest interessante at samle og hvilke der måske alligevel ikke bør samles – men det kommer vi tilbage til…

Samtidig giver overblikket også et ide om hvor kompliceret det er, at finde frem til om, og i så fald hvor meget, du sparer – for der er sandsynligvis ingen af dine nuværende lån, der for eksempel har samme restløbetid.

Sammenligning mellem nye og gamle lån

ÅOP er et godt værktøj til at sammenligne nye lån med samme løbetid, størrelse og betalingsvilkår.

Når du sammenligner nye og eksisterende lån med hinanden kan du ikke ukritisk sammenligne ÅOP. For eksempel kan ÅOP’en på dine eksisterende lån være beregnet på baggrund af et stiftelsesgebyr. Det er en udgift, der allerede er afholdt, og bør derfor ikke inkluderes i de resterende kreditomkostninger, altså hvad du mangler at betale på det eksisterende lån.

Resterende kreditomkostninger på gamle lån – Kreditomkostninger på nyt lån

= Din besparelse (ved sammenligning af lån med samme løbetid)

“Kreditomkostningerne på nyt lån” oplyses du om, inden du tager lånet.

At finde de “Resterende kreditomkostninger på gamle lån” er markant sværere. På grund af forskellige løbetider mellem det nye og dine gamle lån, får du et bedre sammenligningsgrundlag, hvis du laver nutidsværdiberegninger af de “resterende kreditomkostninger” for både det nye og eksisterende lån – hvordan du gør det kræver sit eget kapitel.

(link…herunder “maksimale tilskrevne kreditomkostninger”)

Nyt lån fjerner mulige handlingsalternativer

Et nyt lån kan fjerne måske bedre muligheder for at blive gældfri.

  • Forhandling på din nuværende gæld
  • Gældssanering

 

Når du udbetaler din gamle gæld med et nyt samlet lån, mister du samtidig muligheden for at forhandle på din gamle gæld. Samtidig skal du ikke forvente, at du kan forhandle på nylig stiftet gæld. Især for dem med en mindre god økonomi og gammel eller misligholdt gæld, kan forhandling på eksisterende gæld være en god ide at afsøge inden man udbetaler den.

Herudover bør genoverveje et samlelån, hvis du påtænker at søge gældssanering (link…Gældssanering), da stiftelsestidspunktet for din gæld har indflydelse på dine gældssaneringsmuligheder (link…regler for GS). Er det relevant i din situation, vil der næppe være nogen økonomisk bedre alternativ, da de “resterende kreditomkostninger” alt andet lige reduceres betragteligt og typisk afvikles over kun 3 år.

Hvor aktuelt forhandling og gældssanering er i din situation kan til dels kædes sammen med din kreditværdighed. Jo lavere kreditværdighed jo større sandsynlighed for at alternativet er en bedre løsning.

Skala med x-akse, skala med kreditværdighed, “samlelån” og “afsøg alternativer”

Nok bedre med x-akse med ny samlelåns pris, y-akse med gl-gælds pris og en matrice med sandsynlighed (stor, lille (afsøg alternativ), måske (afsøg alternativ), måske (afsøg alternativ)) – overvej en tredje dimension med ”afslag” på samlelån (dog RKI?)

Forældet gæld

Gæld kan blive forældet (link til forældelse).

Hvis det er sket i dit tilfælde, bør du selvsagt ikke låne til formålet. Er gælden forældet, er der intet at udbetale, og du kan derfor stå i en situation, hvor du har lånt mere end du har behov for.

Skaber du et overblik over din gæld (link), bør du opdage det, hvis noget af din gæld er forældet.

“Gratis” gæld

Det er vel at mærke ikke et ønskværdigt scenarie at ens gæld når dertil, da det betyder, at din restgæld er fordoblet i forhold til det lånte beløb – men teknisk set kan din nuværende dyre gæld gå hen og blive “gratis” fremadrettet, hvis lånet er underlagt et omkostningsloft.

Hvis det er sket eller snart sker, kan du sætte dig i væsentlig mere gæld på grund af nye rente- og gebyromkostninger på et nyt samlelån.

billede at graf, hvor Resterende kreditomkostninger flatliner og nye gæld fortsætter

Et overblik over din nuværende låneforhold kan hjælpe dig på vej, men for at komme helt i mål, skal du kende til hvilke omkostninger, der allerede er påløbet din gamle gæld – og derved hvad de “Resterende kreditomkostninger på gamle lån” kan udgøre.

Hvad sparer jeg ved at samle mine lån?

Som ovenstående antyder, er der ikke noget nemt svar. Det afhænger af et sammensurium af bl.a. dine nuværende forhold og behov, din betalingshistorik og det tilbudte låns pris og vilkår.

Vores anke er, at “græsset ikke altid er gørnnere på den anden side”.

Er samlelån den bedste løsning for mig?

Ja, hvis du sparer flere penge og/eller får bedre overblik end de handlingsalternativer, som din situation tillader.

Nej, hvis du taber penge ved at samle din lån og/eller et bedre overblik ikke opvejer den tabte fortjeneste.

Det svar gjorde dig givetvis ikke meget klogere, men pointen er, at det kræver overblik over din nuværende og fremtidige situation og økonomi før du kan afgøre hvilken løsning der er den bedste for dig.

Kreditvurdering og din kreditværdighed

En långiver skal lave en kreditvurdering inden de låner dig penge. Denne vurdering laver långiver for at afgøre “din kreditværdighed”. Det er med til at sikre, at du har mulighed for at tilbagebetale lånet og afgør samtidig sandsynligheden for, at du tilbagebetaler som aftalt.

De to ting hænger sammen på den måde, at jo bedre dine nuværende forhold er til at tilbagebetale et lån, jo lavere renter og øvrige vilkår kan du forvente at få tilbudt.

Hver låneudbyder kan lægge mere vægt på nogle ting i din økonomi end andre. Derfor kan du opleve, at nogle vil give dig tilbud mens andre ikke vil. Du skal dog ikke forvente, at en given låneudbyder vil kommenterer på deres kreditvurdering af dig og din økonomi.

Der er masser af guides og tips til, hvordan man forbedrer sin kreditværdighed, men er du for eksempel registreret i RKI, er det ligegyldig hvor sund din økonomi er. Det er et “rødt flag” for langt de fleste kreditorer, og du skal ikke forvente gode (eller dårlige) tilbud før du er kommet ud af RKI.

Renteniveauet

Renteniveauet ændrer sig og det samme gør konkurrencen på lånemarkedet. Det påvirker hvad du får tilbudt i rente over tid, også selvom din kreditværdighed forbliver den samme. Så selvom din økonomi er blevet bedre end dengang du stiftede dine tidligere lån, så er det ikke sikkert, at du får tilbudt en lavere rente end dengang. Det afhænger igen om der er tale om variable eller fast rente.

Det er med andre ord dine nuværende forhold, herunder renterne på dine nuværende lån, som du bør forholde dig til inden du samler dine lån.

Hvornår er samlelån en god ide?

Det er en god ide, når du kan spare penge i forhold til dine nuværende forhold.

Det er ikke nødvendigvis “den bedste ide”. Økonomisk set vil det være den løsning, hvor du sparer mest på din gældsafvikling.

Men dit behov for et samlelån og konteksten deri er vigtig.

Hvis du er kommet i en situation, hvor du har optaget mange forskellige lån, kan samlelån være en god løsning alene af den årsag, at det gør det muligt for dig at overskue din gældsafvikling.

De mange lån kan betyde, at du har mistet overblikket, og du kan risikere at overse nogle betalinger på lånene, hvilket kan give dig endnu flere omkostninger. Samtidig kan der være gebyrer forbundet med hvert enkelt lån, som unødigt forværrer din kreditomkostninger.

Et samlelån kan afhjælpe det, men heri ligger problemet, for jo mere rod og gældsudfordringer du har, jo større er dit behov for et samlelån – men det er sandsynligheden for afslag eller høje renter på det tilbudte samlelån også.

Heldigvis findes der andre løsninger, som kan hjælpe dem, som har en knap så sund økonomi henimod gældfrihed. Og hvor mærkeligt det end måtte lyde, så kan det være bedre løsninger end selv dem med den sundeste økonomi kan få tilbudt i et samlelån.

Det er løsninger, som vi dagligt afsøger for vores kunder.

Professionel gældsrådgivning kan give dig bedre overblik og hjælpe dig med at finde holdbare løsninger uden at optage yderligere lån. Hos DinGæld skaber vi overblik over din nuværende situation og giver dig indsigt i hvilke løsninger, der er relevante i netop din situation. Sammen med os kan du derved tage en kvalificeret beslutning for, hvordan du bedst bliver gældfri.

CTA: Lad os finde den bedste måde du kan blive gældfri på. Start med en uforpligtende gældssamtale

Fordele og ulemper ved samlelån

blabla

Der er både fordele og ulemper ved at samle sin lån. For nogen vil det være entydigt, for andre bør fordele vægtes overfor ulemper,

Vi opsummerer påstande, myter og det du som ingen har fortalt dig her:

– Et samlelån giver bedre overblik og mulighed for at spare gebyrer ved at samle flere lån i et.

– Du sparer penge, hvis samlelånets kreditomkostninger er lavere end dine eksisterende låns resterende kreditomkostninger ved samme løbetid, men det er usandsynligt, at dine nuværende lån alle har samme løbetid som det samlelånet.

– Et nyt samlelån fjerner potentielt bedre muligheder for at blive gældfri.

– Et samlelån kan give mig en lavere månedlig ydelse, men løbetiden på lånet bliver længere og kreditomkostninger bliver større.

Alle andre fordele ved et samlelån, afhænger at dine nuværende forhold.

FORDEL – Du får bedre overblik over din gæld:

Et samlelån er i sagens natur nemmere at overskue, da flere gældsposter blive til en.

MÅSKE FORDEL – Du sparer penge:

Du sparer penge, hvis du tager et samlelån, der har færre kreditomkostninger end de resterende kreditomkostninger på dine eksisterende lån, og du sammenligner med samme løbetid.

MÅSKE FORDEL – Lavere månedlig ydelse / større rådighedsbeløb

På et nyt lån eller samlelån kan du typisk justere ydelsen eller løbetiden. De to faktorer hænger sammen, så vælger du en lang løbetid falder ydelsen og omvendt.

Det er tiltalende at vælge en lav ydelse, men beløbet du skal betale tilbage stiger fordi løbetiden forlænges, og der løber renter på i hele lånets løbetid.

ULEMPE – Du fjerner forhandlingsmuligheder

En kreditor vil ikke forhandle på et nyt lån.

Din gamle gæld kan derimod være oplagt at forhandle på – både rente, restgæld, månedlig ydelse, ud af RKI mv.

ULEMPE – Du fjerner muligheden for gældssanering

Du får ikke gældssanering, hvis du har ny gæld.

Hos DinGæld tilbyder vi ikke samlelån men skaber i stedet det fornødne overblik, så vi sammen med vores kunder kan gøre dem gældfri bedst og billigst muligt. Vi tager dialogen med kreditorerne samt sørger for at afdragsordninger forhandles, optimeres og kører løbende. Vi er der derfor altid til at justere vores kunders afdrag, når deres økonomi ændrer sig.

Med andre ord, så gør vi din gældsafvikling nemmere.

CTA: Gør din gæld nem. Bestil uforpligtende gældssamtale.

  • Har du mulighed for gældssanering?
  • Har du mulighed for at forhandle gæld, renter eller ydelse ned på din nuværende gæld?

  • Hvor dyr er din nuværende gæld?
  • Hvilke priser og vilkår tilbydes du i et samlelån?
  • Er samlelånet billigere end mine nuværende gæld?
  • Har du behov for samlelån trods tab/ingen besparelse?

Jeg har en god økonomi

Jeg ved jeg sparer penge

Jeg får lavere ydelse uden unødigt at forøge mine kreditomkostninger

Jeg får bedre overblik over min gæld

Jeg har en knap så god økonomi

Jeg modtager kun for dyre lånetilbud eller slet ingen

Jeg får styr på min økonomi og gæld samt afsøger muligheder for at blive gældfri uden at tage et nyt lån

Jeg får bedre overblik over min økonomi og gæld

DinGæld hjælper dig videre

Hos DinGæld er vi vant til at hjælpe folk med deres gældsproblemer. Vi skaber det nødvendige overblik og finder den for dig bedst måde at blive gældfri på, uden at du behøver at tage et nyt lån.

Hvis din økonomi er for god…

Sådan finder du det bedste og billigste samlelån

Hønnen eller ægget?

Det er blevet meget let at ansøge om et nyt lån. Og det er tilmed gratis. Det koster først penge, når du accepterer lånet.

Fra vores perspektiv, som professionelle gældsrådgivere, giver det altid mening, at skabe et overblik over din situation, for derefter at afsøge relevante og realistiske gældsafviklingsmuligheder.

Trods det, kan det i denne kontekst give mening, at indhente tilbud før end senere, af den simple årsag, at

“Det tilbudte låns pris og vilkår” kan give dig et godt praj om et samlelån er en god eller dårlig ide”.

Jo bedre tilbud jo større sandsynlighed for at det er en god ide, hvorimod dårlige tilbud eller sågar et afslag (ingen tilbud) jo større sandsynlighed for at det er en dårlig ide, og at er findes bedre alternativer.

Undlad at “pynte på resultatet” – det giver dig ingen værdi, og du bør under ingen omstændigheder stifte et lån du ikke kan tilbagebetale eller stifte på baggrund af urigtige oplysninger. Desuden kan långivere og sammenligningssider have begrænsninger på, hvor ofte du kan indhente tilbud, eksempelvis maks én gang per måned.

Men husk at forholde dig til din nuværende situation, inden du endeligt accepterer lånet.

Det bedste og billigste lån

Det bedste lån er som udgangspunkt det billigste lån, men der kan være scenarier, hvor det ikke er det samme. For eksempel hvis du ønsker at låne 200.000 kr. men tilbydes forskellige tilbagebetalingsvilkår i hhv. et billigere lån, hvor ydelsen er tæt på din smertegrænse og et dyrere lån, hvor ydelsen er mere overkommelig i din dagligdagsøkonomien.

Da det kun er dig selv, der kender din økonomi og behov, tillader vi os, som økonomer, at sige “billigst er bedst”.

Det vil sige, at vi ikke skal låne mere end der er grund til.

Hvor meget skal jeg låne? 

Du bør ikke låne flere penge end du har brug for. I denne sammenhæng skal du kun låne nok til at udbetale dine eksisterende lån.

Du skal derfor kende restbeløbet på dine lån. Selvom du betaler på dine lån, er det ikke ualmindeligt, at de er større end du forventer, fordi der er tilskrevet renter og øvrige omkostninger.

Du kan læse mere her hvordan du skaber et overblik over din gæld (link til overblik-side). Til dette formål skal vi dog kun bruge nogle få oplysninger:

Lån Restbeløb
Kreditor 1 5.000 kr.
Kreditor 2 45.000 kr.
Kreditor 3 200.000 kr.
I alt 250.000 kr.

I dette eksempel skal der lånes 250.000 kr. for at udbetale alle de eksisterende lån.

Bemærk, at ved et “samlelån” er det kutyme, at du får stillet 250.000 kr. til rådighed, mens stifelsesgebyret bliver tillagt din gæld, så du skylder tilsvarende mere.

Hvilke lån skal jeg samle?

Det er ikke sikkert, at du bør samle al din gæld.

Hvis der fx er lav eller ingen rente på dine gældsposter (fx SU-gæld eller ved hjælp af forhandling), så skal du som udgangspunkt ikke udbetale dem med et nyt højere forrentet samlelån.

Realkreditlån og banklån med lavere renter og omkostnigner kan typisk heller ikke svare sig.

Lån stiftet uden sikkerhed, såsom kviklån, sms-lån og forbrugslån med høje renter og gebyrer er ofte dem, som kan give besparelser ved at samle dem i et billigere lån.

Dog er det værd at nævne, at det er de samme typer lån, hvor låneudbyderem kan være mest forhandlingsvillige. Det er ikke er utænkeligt, at disse kreditorer er til at forhandle med om bl.a. ydelsen på dine nuværende lån, hvilket igen kan være en bedre løsning end at samle dine lån helt eller delvist. Har du ovenikøbet problemer med at betale din nuværende gæld, kan gældssanering være en langt bedre løsning for dig end at samle det i et nyt lån.

Men grundlæggende er det ÅOP’en og kreditomkostningerne, der afgør hvor dyrt et lån er.

Skal du vurdere hvilke gældsposter, som skal udbetales med et samlelån, skal du finde de “resterende kreditomkostninger” på dine eksisterende lån og sammenligne med en restløbetid, der svarer til løbetiden i et tilbudt samlelån.

(Vil du helt i mål, skal du desuden vide hvor meget du allerede har betalt i kreditomkostninger, da der er grænser for hvor meget du skal tilbagebetale hvis lånet er stiftet eller forlænget efter 1. juli 2020. Det kræver dog sit eget kapitel)

Der er mange faktorer, der i sidste ende afgør om et samlelån er den rigtige løsning.

Uanset hvad skal du kende din nuværende situation for at vide, hvilken løsning, der er den rigtige for dig.

Hvordan vælger jeg en passende ydelse?

En af de vigtigste forhold ved et lån er den ydelse, som du skal tilbagebetale lånet med. Den påvirker din dagligdagsøkonomi, så du skal sørge for, at du kan overholde den hver måned.

Den skal være realistisk og ikke for lav. Det er fristende at tage en så lav ydelse som muligt, men kreditomkostninger ved lånet vil forøges.

Omvendt skal du heller ikke vælge en ydelse, som ligger over hvad din dagligdagsøkonomi kan bære.

Du kan vælge en lav månedlig ydelse, med henblik på at afvikle ekstra i de måneder, hvor der er overskud, men det kræver disciplin. Husk på, at når du låner penge, så løber “taksameteret”. Jo mindre du betaler, jo længere tid kan der løbe renter på, hvilke resulterer i en større gæld.

Vælg derfor en passende (realistisk) ydelse.

For at finde en passende ydelse, bør du lægge et budget. Det giver dig indblik i dine indtægter og udgifter, og skaber overblik over hvad, der i sidste ende er en passende ydelse.

Det kan du læse mere om budgetlægning her (link…)

Netop budgettet er et af vores væsentligste værktøjer som gældsrådgivere. Det skaber vi sammen med vores kunder, for holde styr på indtægter og udgifter, så det hele tiden er afstemt med vores kunders situation. Sker der ændringer, og der gør der oftest, så forhandler og genforhandler vi deres ydelser til kreditorerne, så det igen passer til deres økonomi. Forhandlinger kan desuden lede til at man hurtigere bliver gældfri – også selvom du betaler mindre om måneden på din gæld.

Hvordan vælger jeg en passende løbetid?

Når du tager et nyt samlelån, kan du typisk ændre løbetiden.

Hvis du skal sammenligne retvisende med dine eksisterende lån, så bør de være så sammenlignelige som muligt.

Vælger du en restløbetid, der er væsentlig længere end på dine eksisterende lån, så kan du meget vel få en lavere ydelse. Det kan give luft i dagligdagsøkonomien, men fordi du forlænger perioden, hvor du tilbagebetaler, så kan de samlede kreditomkostninger ende med at blive væsentlige højere.

Nedenstående eksempel viser hvor stor en forskel løbetiden kan have på ydelsen samt kreditomkostningerne.

Forlænger du løbetiden med 5 år, kan du få en lavere ydelse, men du ender også med betale knap 40.000 kr. mere for det.

TJEK beregninger

Lån

1 2
Lånebeløb 100.000 kr. 100.000 kr.
Oprettelsesgebyr 3.000 kr. 3.000 kr.
Løbetid 60 mdr. (5 år) 120 mdr. (10 år)
Månedlig ydelse 2.224 kr. 1.435 kr.
ÅOP 12,68% 13,16%
Kreditomkostninger 36.467 kr. 75.165 kr.

Forskellen mellem den høje og lave ydelse er 789 kr. månedligt. De penge kan du opspare, eller endnu bedre, bruge til at afbetale andre dyrere lån med. Er samlelånet dit dyreste (eller eneste) lån, har du også mulighed for at betale ekstra af på dit samlelån og derved spare på omkostningerne.

Det bedste og billigste samlelån

HVis du er sikker på, at et samlelån er den rigtige løsning for dig, så skal du selvsagt finde det bedste samlelån.

Det bedste samlelån er som udgangspunkt det billigste samlelån.

Det billigste samlelån er det med den laveste ÅOP. Husk i det henseende at sammenligne to eller flere samlelån med den samme løbetid.

Der findes nogle gode sammenligningssider, der kan sammenligne tilbud fra flere låneudbydere. Typisk kræver de ikke sikkerhed i hus eller bil, men de kan “tilbyde” det.

Du bør også overveje de traditionelle banker. Her er det mere normalt at se på hvilken sikkerhed i hus, bil o.a., som du kan stille med.

Ved at give sikkerhed i hus, bil o.a., giver du låneudbyderen bedre mulighed for at få sine penge, hvis du på et tidspunkt ikke kan betale.

Du kan også lade en anden kautionere for dig, hvilket betyder, at betaler du ikke på lånet som aftalt, så har låneudbyderen mulighed for at få pengene fra kautionisten. Det er ikke så udbredt, som det har været. Både du og specielt kautionisten bør være indforstået med konsekvenserne, hvis lånet misligholdes.

Kort sagt – Jo bedre økonomi og sikkerhed du kan stille, jo bedre tilbud får du.


Overvej andre lån

Et samlelån er et forbrugslån, som typisk ikke påkræver sikkerhedsstillelse i dine ejendele.

Det er ikke ubetinget en fordel for dig, for du kan sandsynligvis få bedre vilkår ved for eksempel at udnytte din friværdi i huset. Du vil som udgangspunkt dog selv skulle udbetale din gamle gæld.

Overvej andre løsninger end at låne penge

Selvom en låneudbyder vil låne dig penge til et lån eller et samlelån, er det ikke nødvendigvis en god idé. Det afhænger blandt andet af dine nuværende forhold og den rente, gebyrer og stiftelsesomkostninger, der følger med samlelånet.

Ønsker du et bedre overblik over dine nuværende forhold og mulighederne for at blive gældfri uden at samle dine lån, så kan vi hjælpe.

CTA: Lad os gøre dig gældfri. Bestil en uforpligtende gældssamtale.

Har du udfordringer med at få et samlelån, så kontakt os. Vi kan give dig en anden løsning, så du får styr på din økonomi.

Hvorfor kan jeg ikke få samlelån?

Ligesom ved alle andre lån, skal en låneudbyder kreditvurdere dig, så de kan sandsynliggøre, at du kan tilbagebetale lånet. Kreditvurderingen er en helhedsbetragtning af din situation, så det kan være en blanding af flere forskellige forhold.

Dog er der nogle forhold, som alene kan gøre det for risikabelt for en låneudbyder at tilbyde lån – også selvom din dagligdagsøkonomi er god:

  • Du er registreret i RKI
  • Din gæld er for stor i forhold til din indkomst
  • Din alder

Nogle forhold kan man gøre noget ved, så selvom du har fået afslag nu, kan du få accept senere hen.

Du kan læse mere om afslag på samlelån her…link

Du kan læse mere om RKI her…link

Du kan læse mere om kreditvurdering her…link

NemGæld: Vores alternativ til samlelån

Hvis du er en af dem, der har fået afvist din ansøgning om et samlelån, så fortvivl ikke.

Som nævnt kan der være flere løsninger på, hvordan du kommer videre.

Vores gældsrådgivning, som vi kalder for NemGæld, har til formål skabe overblik over alle dine lån og økonomi og gøre dig gældfri bedst muligt afhængigt af netop din situation.

Vi forhandler/genforhandler over tid og vurderer, hvordan pengene bedst fordeles, så det er mest fordelagtigt for dig, og så du kan blive gældfri hurtigst muligt. Vi kender kreditorerne og ved, hvad der skal til for at få de bedste aftaler i hus. Når du får vores hjælp til din gældsafvikling, har du altid et sted, hvor du kan få status og overblikket over din gæld.

På den måde kan du få et alternativ til samlelån – også selvom du står i RKI.

Hvorfor kan jeg ikke få lov til at samle mine lån?

Mange låneudbyder reklamerer med, at de tilbyder samlelån med høj godkendelse. Alligevel er der rigtig mange ansøgere, som ikke kan få lov til at samle deres lån til ét.

For at kunne få lov til at låne penge til et samlelån, kræver det for det meste, at du ikke er registreret i RKI. Herudover skal din økonomi være ”sund nok” til, at en låneudbyder vil samle det. Det betyder som udgangspunkt, at der skal være et rimeligt rådighedsbeløb.

Er du en af dem, der har fået afvist din ansøgning om at samle dine lån, så fortvivl ikke. Som nævnt er det ikke altid den rigtige løsning. Har du mange lån og gæld, og er du ved at miste overblikket, så har vi løsningen til dig.

Det er ikke et samlelån, men vi kan hjælpe dig, så du får et samlet overblik over din gæld og en plan for gældsafvikling. Vi udfører også planen, så vi står for den løbende dialog og forhandling med dine kreditorer.

Du får samlet alt, der har med din gældsafvikling at gøre, et sted der, vel at mærke, arbejder for dig og dine behov og interesser.

CTA: Har du fået afslag på samlelån? Lad os hjælpe dig videre.

Samlelån trods RKI – kan det lade sig gøre?

Hvis en låneudbyder tilbyder dig et samlelån trods RKI, skal du være ekstra opmærksom på rente og øvrige vilkår. Lånet vil typisk have meget høje omkostninger, som kan gøre din situation værre.

Du kan læse mere om lån trods RKI her…link

Hvis du står i RKI eller har mistet overblikket er vores anbefaling, at du får skabt overblik over din nuværende gæld, inden du tager et ny lån.

Hvis du står i RKI bør du få styr på din nuværende gæld. At komme ud af RKI kan være en fordel, men ikke for en hver pris. Betaler du fx alle dine penge til den ene kreditor, som har registreret dig i RKI, vil de øvrige kreditorer sandsynligvis påføre dig yderligere udgifter og lave nye registreringer i RKI.

Derfor skal du skabe overblik og lave en plan for alle dine kreditorer. Så ved du også om det er realistisk at komme ud af og blive ude af RKI.

CTA: Lad os forklare hvordan du bliver gældfri. Bestil en uforpligtende samtale

Gældsrådgiver Gezim
Gezim Gashi

Gældsrådgiver

Få afklaring på din gældssituation

At samle sine lån ét sted

Selvom en låneudbyder vil låne dig penge til ét samlet lån, er det ikke nødvendigvis en god idé at vælge den løsning. Det afhænger blandt andet af den rente, der følger med lånet. Når du optager et samlet lån, mister du samtidig muligheden for at forhandle på din eksisterende og gamle gæld. Det skyldes, at kreditorerne som oftest ikke er villige til at forhandle på nylig stiftet gæld. Herudover bør du overveje, om samlelån er den ideelle løsning for dig, hvis du overvejer at søge gældssanering. Det er fordi, at stiftelsestidspunktet for din gæld har indflydelse på dine muligheder for at få tilkendt en gældssanering.

Flere lån bliver samlet til ét lån

NemGæld: Vores alternativ til samlelån

Hvis du er en af dem, der har fået afvist din ansøgning om samle dine lån, så fortvivl ikke. Som nævnt kan der være flere løsninger på, hvordan du kommer videre. Vores gældsrådgivning kan ses både som en hjælp til at nå målet om et samlelån, men det kan også ses som et reelt alternativ til et samlelån. For hvis du har mange lån og gæld, og er du ved at miste overblikket, så har vi løsningen til dig. På den måde kan du få et alternativ til samlelån også selvom du står i RKI. 

Hos DinGæld kan vi tilbyde dig en unik løsning, som vi kalder NemGæld. NemGæld er ikke et samlelån, men derimod en løsning, hvor du får hjælp fra en professionel gældsrådgiver, der forhandler med dine kreditorer på dine vegne. Vi forhandler/genforhandler over tid og vurderer, hvordan pengene skal fordeles, så det er mest fordelagtigt for dig, og så du kan blive gældfri hurtigst muligt. Vi kender kreditorerne og ved, hvad der skal til for at få de bedste aftaler i hus. Når du får vores hjælp til din gældsafvikling, har du altid et sted, hvor du kan få status og overblikket over din gæld.

Samlelån vs. NemGæld

  Samlelån NemGæld
Får du et bedre overblik? Ja, flere lån bliver til ét Ja, din rådgiver har det samlede overblik over din gæld.  
Hvilke besparelser kan jeg opnå? Mulighed for lavere renter og gebyrer  Mulighed for lavere renter og gebyrer via forhandling / gældssanering 
Er der omkostninger? Stiftelsesomkostninger  Månedlig abonnementspris 
Hvor meget kreditorkontakt kræver det? Hvis du får et samlelån, kontakter låneudbyder de øvrige kreditorer Din rådgiver varetager forhandlingerne  med dine kreditorer 
Hvad gør det nemt? Du skal kun holde styr på ét lån og én kreditor Din rådgiver arbejder løbende på at gøre dig gældfri bedst og hurtigst muligt 
Hvad betyder det for min gældsafvikling? Der er kun én (større) kreditor, men konsekvensen ved misligholdelse kan være store Din rådgiver sørger for, at tilpasse din gældsafvikling som dine behov og muligheder ændrer sig
Hvad er konsekvenserne, hvis aftalen ikke overholdes? Misligholdelse af låneaftale  Din rådgiver tilpasser aftalerne, hvis du ikke kan overholde dem

Få styr på økonomien inden du ansøger om samlelån

Hvis du har mange lån og er ved at miste overblikket, så kan det være en rigtig god idé at få styr på din økonomi. Det kan både styrke dine muligheder til en fremtidig ansøgning om samlelån, men det kan også gøre dit behov for samlelån overflødigt. For når du tager dig tid til at få overblik over din økonomi, kan du få indsigt i, om du har gæld, og om det derfor er nødvendigt med en større oprydning. Det kan du godt gøre selv, men du kan også få hjælp fra en professionel gældsrådgiver. 

Et godt sted at starte, når du vil have overblik over din gæld, er ved at gå ind på Skats hjemmeside. Her skal du kigge på dine renteudgifter og restgæld, som du finder under dine skatteoplysninger. Det kan give dig et overordnet overblik, men det er ikke alle kreditorer, du finder på skats hjemmeside. Derudover kan du kigge alle dine rudekuverter igennem, se dit kontoudtog igennem og kontakte kreditorerne, hvis du er i tvivl om du har gæld til dem. Hvis du gerne vil undgå kontakten til kreditorerne, kan du også overlade dette til en gældsrådgiver.

Lav et budget og find ud af, hvad du har råd til

Når gælden er blevet opgjort, er det vigtigt at få lagt et nyt budget. Med budgettet bliver det tydeligere, hvor mange penge, du har til rådighed til gældsafvikling hver måned. I budgettet kan det også blive synligt for dig, om du har bestemte forbrugsmønstre eller udgiftsposter, hvor du kan lave nogle ændringer. Måske fylder dit madbudget for meget i budgettet, eller du har mange streamingtjenester, som du egentlig ikke bruger. Ved at skære i nogle af udgifterne, frigøre du penge, som du kan bruge til din gældsafvikling.  

Hernæst kan du sammen med din gældsrådgiver lægge den endelige plan for din gældsafvikling. Her får du samtidig et overblik over, hvor meget du kan tilbyde til dine forskellige kreditorer. Når det er gjort, kan du gå i gang med at kontakte kreditorerne og tilbyde dem det beløb, som du ved, du har råd til. Der er en række steps, før du får overblik og styr på din økonomi, men når du er i mål, vil du kunne opleve at få mere overskud og færre bekymringer i din dagligdag. Hvis du synes, at det er svært at få overblik over gælden, lægge et budget og indgå aftaler med dine kreditorer, kan vi hjælpe dig med det hele.   

Få en uforpligtende rådgivningssamtale

Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe lige netop dig.

Har du fået afvist et samlelån? Vi hjælper med en ny plan

Hvis du har forsøgt at få et samlelån, men har fået afslag på din låneansøgning, så fortvivl ej. Vi kan hjælpe dig med at lægge en ny plan. Vi tager en grundig gennemgang af din økonomi og kigger på dine muligheder for at komme af med gælden. Når vi har fået et overblik, fremlægger vi vores plan for afviklingen af din gæld. Løsningerne kan være mange: 

  • Vi kan hjælpe dig, så du får større mulighed for at få et samlelån i fremtiden.

  • Vi kan hjælpe dig med at forhandle fordelagtige aftaler med dine kreditorer og gennem rente- og akkordbesparelser hjælpe dig mod et gældfrit liv.

  • Vi kan vurdere, hvorvidt gælden er uoverskuelig og den bedste løsning derfor er at søge gældssanering.

Den endelige plan afgøres naturligvis i samråd med dig. Vi som rådgivere er 100% på din side og arbejder for få de bedste betingelser for dig. Vores erfaring er, at det er gennem et godt samarbejde de bedste resultater skabes.

Hvorfor blev jeg afvist?

Der kan være flere grunde til, at du ikke fået godkendt din ansøgning om et samlelån. Det er forskelligt fra bank til bank, hvilke krav de stiller for at man kan få et samlelån. Helt grundlæggende er der dog krav, som næsten alle banker stiller. For eksempel at du skal være fyldt 18 år, at du skal have fast bopæl i Danmark og at du ikke må stå registreret i RKI eller Debitorregisteret. 

I et tilfælde hvor du står i RKI er det en meget bedre løsning at søge efter uvildig gældsrådgivning for på den måde at få lagt en plan over, hvordan du får afvikling din gæld og på den måde kommer ud af RKI.  

Har du brug for rådgivning?

Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe lige netop dig.

Vi kan øge dine muligheder for samlelån

Med vores rådgivning kan vi hjælpe dig med at udpege, hvad du kan gøre for at stå bedre næste gang du skal søge om samlelån. Du får tildelt en personlig rådgiver, der kan lægge et nyt budget for dig og give råd dig til hvordan du kommer ud af RKI. Det er også din rådgiver, der står for forhandlingerne med dine kreditorer og dermed kan sikre dig aftaler om rentestop og lave akkordaftaler. Alt sammen kan være med til at nedbringe din gæld, så du står stærkere økonomisk til næste gang, du skal søge om et samlelån. 

Hvordan laver jeg den bedste ansøgning til samlelån?

Den bedste ansøgning til et samlelån er en ansøgning, hvor du er ærlig. Du skal være ærlig om din økonomiske situation og dine behov. På den måde kan bankerne nemmere tilbyde dig et samlelån, der passer til dig og dine ønsker.

Derudover kan du øge dine chancer for et samlelån ved at få en medansøger. Hvis du vælger at søge lånet sammen med en anden, hæfter personen for lånet sammen med dig. Det skal være en person, som du kender rigtig godt. De fleste banker kræver faktisk, at medansøgeren er ens partner. Ved at få en medansøger forbedrer du automatisk dine muligheder, da det har en positiv effekt på din kreditvurdering. Det skyldes, at bankerne kigger på jeres økonomi som en samlet økonomi. Risikoen, for at lånet ikke bliver betalt tilbage, bliver derfor markant mindre, da bankerne nu har to personer, der hæfter for lånet. Samlet set bliver dine muligheder for at blive godkendt til et samlelån altså meget bedre.

Vi sidder klar til at hjælpe dig?

Vores hold af gældsrådgivere er eksperter i gældsafvikling og ved, hvordan din økonomi kan komme på ret køl igen. Vi får skabt et overblik over din gæld, og lægger en plan for den løsning, der er bedst for din økonomi. Vores gældsrådgivning kan hjælpe dig mod et gældfrit liv.

Mange af vores kunder oplever hurtigt, hvordan de får mere overskud i hverdagen og kan slippe bekymringer om økonomi, når de får hjælp fra os. Det kan også blive tilfældet for dig. Vi har hjulpet mange gældsramte danskere – og vi kan også hjælpe dig. Så kontakt os i dag, så vi kan tage en snak om din situation og få lagt en plan for din fremtid.