Det ser ud til, at den værste del af Corona-krisen efterhånden er ved at have lagt sig, og vi vender langsomt og sikkert tilbage til normale tilstande i det danske samfund. Tingene er dog langt fra, som før samfundet lukkede ned, og det forudsiges, at der vil komme mange efterdønninger. Det gælder særligt rent økonomisk, hvor krisen sandsynligvis vil efterlade sig nogle dybe spor. 

Det mærker vi også hos DinGæld, hvor både eksisterende som ny kunder er blevet ramt i større eller mindre grad. Vi har foretaget en rundspørge, som viser, at cirka halvdelen har oplevet, at COVID-19 har påvirket deres økonomi. Det kan der være flere årsager til, men én ud af syv af de adspurgte har mistet sit job, hvilket kan have store konsekvenser for ens økonomiske situation. En tredjedel svarer da også, at deres indtægt er faldet betydeligt under Corona-krisen. Det kan både være som følge af at have mistet sit job, eller hvis man er blevet tvunget til at gå ned i arbejdstid og dermed også løn.


Hvis din indtægt falder, bør du… 

Hos DinGæld har vi mærket den faldende indtægt ved, at nogle af vores kunder har ønsket at justere deres månedlige indbetaling, fordi de ikke længere har samme beløb til rådighed som tidligere. Det er vi selvfølgelig imødekommende overfor, og vi gør alt, hvad vi kan for, at vores kunder får det bedste ud af en ellers træls og uoverskuelig situation. 

En konsekvens af krisen kan også være, at folk optager nye lån. Det gør sig gældende for en fjerdedel af vores adspurgte, som enten har stiftet eller overvejer at stifte forbrugsgæld grundet COVID-19. Dette er i god tråd med, at omkring en tredjedel har haft en faldende indtægt og dermed kan mangle penge til at betale regninger og leve for. 

Vi har i den forbindelse spurgt én af vores erfarne gældsrådgivere, hvad man bør gøre, hvis man har gæld og pludselig oplever et større fald i ens indkomst:

”Det handler først og fremmest om at skabe overblik over din økonomiske situation. Det er min klare opfattelse, at et overblik over sin privatøkonomi kræver et budget, så det skal man starte med at lægge.” 

Når man har fået skabt sig et overblik og lagt et budget, kan man begynde at kontakte sine kreditorer og fortælle dem om den situation, man befinder sig i: 

”Hvis din faldende indtægt påvirker betalingerne til dine kreditorer, skal du kontakte dem. Det handler om at skabe en god dialog og spille med åbne kort – så er sandsynligheden for hjælp og imødekommenhed også større. Måske finder du endda ud af, at dine kreditorer slet ikke er så slemme, som du tror.”


Har COVID-19 haft konsekvenser for dig? Vi kan hjælpe dig

Hos DinGæld er vi altid klar til at hjælpe dig. Det gælder uanset, om du er kommet i økonomiske vanskelige grundet Corona-krisen eller af andre årsager. Der kan være mange grunde til, at man ender med at miste overblikket over sin økonomi, og der er ikke to situationer og sager, der er ens. Derfor sætter vi os også grundigt ind i din situation og dine problemer, så vi ved, hvad det helt præcis er, du har brug for. På den måde kan vi også bedre afdække hvilke muligheder, vi har for at hjælpe lige netop dig. 

Måske har du blot brug for hjælp til at komme i gang med at afvikle på din gæld, så du efterfølgende selv kan styre det igen, og måske er der behov for, at vi varetager al kontakt med dine kreditorer, forhandler på dine vegne og sørger for at fordele et aftalt, månedligt beløb mellem dine kreditorer, så du bliver gældfri på den hurtigste, bedste og billigste måde. 

Ønsker du at indlede et samarbejde med os eller høre nærmere om dine muligheder for hjælp, kan du bestille en gratis gældssamtale med dine kontaktoplysninger. Du vil herefter blive ringet op af én af vores gældsrådgivere, så I sammen kan finde ud af, hvad der vil være den bedste løsning for lige netop dig.