Har du mistet overblikket over dine gældsposter og kreditorer og føler du ikke længere, at du har styr på din økonomi? Hvis ja, kan vi hos DinGæld helt sikkert hjælpe dig på rette vej igen. Vi har nedenfor svaret på en række af de spørgsmål, vi som oftest bliver stillet, når vi snakker med folk, der ønsker vores hjælp. 

Ønsker du vores hjælp og at blive kunde hos DinGæld, er det nemt og enkelt. Du kan via vores hjemmeside bestille en gratis gældssamtale, hvorefter én af vores gældsrådgivere ringer dig op for at høre mere om din situation og fortælle om de muligheder, vi har for at hjælpe lige netop dig. Herudover kan du ringe til os på 30 26 65 05 eller sende en mail til kontakt@dingaeld.dk.


Kan I hjælpe mig, hvis jeg er blevet fyret?

Ja, det er ikke afgørende for vores hjælp, hvorvidt du er i arbejde, eller om du er ledig. Hvis du er ledig, er det som regel en midlertidig situation, og kommer du i arbejde igen, er det muligt at justere det månedlige beløb, du indbetaler til os. Vi kan altså hjælpe dig på både den korte og den lange bane og tilpasse vores hjælp alt afhængigt af din aktuelle situation.

   

Kan jeg anmode om henstand, hvis jeg har mistet mit job?

Uventet ledighed kan medføre et behov for henstand på gældsafviklingen. På et generelt plan gælder det, at det er lettere at opnå henstand, hvis man kan give en konkret begrundelse. Det er dog i sidste ende op til hver enkelt kreditor at afgøre, om de ønsker at imødekomme en forespørgsel om henstand. I vores artikel Henstand på lån kan du læse mere om fordelene ved henstand samt hvornår, det er aktuelt.


Skal man kunne indbetale et vis beløb for at være kunde hos DinGæld?

Nej, det er ikke et krav fra vores side, at du kan afsætte et beløb til gældsafvikling. Vores anbefaling afhænger i høj grad af din specifikke situation. Vælger du at tage i mod vores hjælp og blive kunde, finder vi i fællesskab frem til et passende beløb, som du har mulighed for at indbetale hver måned. Beløbet afhænger af din aktuelle situation og fastsættes, så du samtidig har penge til dine øvrige udgifter.


Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ved, hvor mange penge jeg skylder og til hvem?

Der findes ikke et nationalt register, hvor man kan slå sin gæld op. Dog kan man med fordel tjekke de mest gængse registre for "dårlige betalere", som er RKI og Debitorregistret. Derudover kan dine skatteoplysninger vise, hvem der har indberettet oplysninger til SKAT. Disse oplysninger er ikke altid fyldestgørende i denne sammenhæng, hvorfor det er vigtigt at gennemgå breve/mails/henvendelser via e-boks for at sikre, at man får alle gældsposter med. En nærmere uddybning af, hvordan du får overblik over dine gældsposter, er at finde her.


Har du mistet overblikket over dine gældsposter og kreditorer? Vi kan hjælpe dig med at få styr på din økonomiske situation.
Bestil gratis gældssamtale


Hvad skal jeg prioritere med en presset økonomi?

På et generelt plan gælder det, at man bør prioritere sine faste udgifter (husleje, el, vand, varme). Disse udgifter er afgørende for at kunne fungere og leve. Herefter skal et rimeligt husholdningsbudget afsættes. Er der midler tilovers efter de to førnævnte punkter, kan eventuelle kreditorer tilgodeses. Uanset om der er penge til at betale af på sine gældsposter eller ej, er det vigtigt, at man har aftaler på plads med sine kreditorer, så gælden ikke bliver misligeholdt. Vi kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget du har mulighed for at afdrage og hvor meget, du bør afdrage.


Hvad sker der, hvis jeg stopper med at afdrage på min gæld?

Stopper man med at afdrage på sin gæld uden at have lavet en aftale med sin kreditor herom, må man forvente, at kreditor påbegynder sin inkassoproces. Det er derfor vores klare opfordring, at man kontakter kreditor med henblik på at anmode om henstand (se tidligere spørgsmål og artikel). 


Jeg er indkaldt til fogedretten - hvad gør jeg?

Det er vigtigt, at du møder i fogedretten på det givne tidspunkt, da udeblivelse kan medføre politifremstilling. Vi har i denne artikel lavet en guide til, hvordan du bedst muligt forbereder dig på et møde i fogedret, samt hvordan det foregår. Vær opmærksom på, at aktiviteten i fogedretterne landet over er meget begrænset i øjeblikket grundet COVID-19. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal møde op eller ej, bør du kontakte fogedretten for nærmere besked.


Skal jeg låne penge til at betale mine regninger/lån?

Det er pr. definition ulovligt at stifte gæld velvidende, at man ikke kan betale lånet tilbage. Du bør derfor ikke stifte gæld, hvis det er med henblik på at kunne afdrage på en anden gæld. I stedet bør man søge om henstand eller forhandle nye realistiske aftaler med sine kreditorer.


Vi kan hjælpe uanset hvordan, du er havnet i den situation, du befinder dig i. Bliv ringet op og hør, hvordan vi kan hjælpe lige netop dig.
Bestil gratis gældssamtale