Coronavirussen har for alvor sat sine spor på Danmark og hele den danske befolkning. Forbuddene og indskærpelserne bliver flere og flere, og vi opfordres alle til at blive indendøre. Ét af de første store tiltag i forsøget på at stoppe smittespredningen af COVID-19, var at lukke alle landets skoler og daginstitutioner i foreløbig fjorten dage og sende børnene hjem. Der er oprettet nødpasning i hele landet, så forældre, der arbejder i kritiske funktioner indenfor sundhedssektoren og ældreplejen med flere, fortsat kan passe deres arbejde. For langt de fleste betyder lukningen dog, at børnene skal holdes hjemme.

Mens nogle forældre af forskellige årsager ikke kan arbejde hjemmefra og dermed har god tid til at passe deres børn, er andre forældre henvist til fortsat at varetage deres arbejde hjemmefra, hvilket for nogle kan give udfordringer. Uanset hvilken situation du og din familie befinder dig i, vil vi hos DinGæld gerne hjælpe til og komme med vores bedste bud på, hvordan I får det bedste ud af tiden derhjemme.

 

Skab struktur og planlæg dagen

To uger derhjemme, hvor man bare kan gøre, hvad man har lyst, lyder måske attraktivt i manges øre, både store som små. Men når de første dage er gået og i takt med, at regeringens indskærpelser bliver strammere og strammere, indser de fleste måske, at det alligevel ikke er så sjovt at være isoleret derhjemme.

Det handler i alles tilfælde om at få det bedste ud af situationen, og en idé kunne være at skabe struktur i en uigenkendelig hverdag. I kan med fordel lade jer inspirere af skoleskemaet og i samarbejde med jeres børn lave en plan for dagen. Det kan skabe tryghed og genkendelighed for barnet at vide, hvordan dagene i store træk ser ud. Hæng skemaet op, så alle i hjemmet kan følge med i, hvad der skal ske den pågældende dag. Se skemaet som en hjælp og guideline, der ikke nødvendigvis skal følges hundrede procent, og som kan tilpasses undervejs. At lave et skema kan også gøre det nemmere for børnene, når de igen skal vende tilbage til en normal hverdag.

 

Hold hovedet i gang

I en tid, hvor den normale undervisning er flyttet fra klasseværelserne og hjem i stuerne, kan digitale læringsplatforme og -ressourcer være en stor hjælp. Der findes i den forbindelse mange forskellige læringsredskaber online, som er til fri afbenyttelse og kan være medvirkende til, at dit barn stadig holder hovedet i gang, selvom skoler og institutioner er lukket ned. Flere onlineportaler har sågar valgt at gøre deres platform gratis i de to uger, hvor lukningen står på.  

Vi har nedenfor samlet en række sider, du og dine børn kan besøge:


Forslag til aktiviteter

Fjorten dage kan være lang tid, og der er mange timer, der skal slås ihjel. Det sætter samtidig sine begrænsninger, når steder som svømmehallen, biblioteket, fritidsklubben og så videre også er ramt af lukning. Men fortvivl ikke, der er stadig masser af aktiviteter at give sig til – det handler blot om at slippe fantasien løs.

I kan for eksempel:

Helt generelt handler det om at få det bedste ud af situationen. En situation, der er den samme for alle. Hold humøret højt og forsøg at være så kreativ og opfindsom som overhovedet muligt. Internettet og Google kan blive din bedste ven de næste uger, hvis du løber tør for ideer, og dine børn hænger i gardinerne.