Sommerferien er for de flestes vedkommende slut, og hverdagen banker atter på. Er du gældsramt, har du måske nydt at holde ferie og komme væk fra rykkerbreve, rudekuverter og opkald fra kreditorer. Men selvom du har nydt ferien og sluppet bekymringerne for en stund, er din gæld ikke forsvundet. 

Det eneste, der er sket, er, at du har udskudt problemerne. Måske har du endda optaget et nyt lån for at kunne finansiere din sommerferie. Men bare rolig! Det er aldrig for sent at gøre noget ved ens gæld og tage kampen op. Din gæld er selvfølgelig ikke blevet mindre i løbet af ferien, men den vil blot blive større og større, hvis du vælger at lade stå til og slet ingenting gøre.


Motivation er vejen frem

Derfor: Skal det være nu? Er det nu, du gør op med fortiden og dårlige vaner for at blive gældfri én gang for alle? Af erfaring ved vi, at det er et godt tidspunkt at påbegynde sin gældsproces. Efter ferien er dine batterier ladet godt nok, og du er fuld af energi. Din motivation og dit gåpåmod vil derfor også være større, og det er vigtigt, når man skal af med sin gæld. At blive gældfri er nemlig ikke noget, man kommer sovende til. Tidspunktet er også godt, fordi dine kreditorer ligeledes vender tilbage fra deres ferier og igen vil begynde at ringe til dig for at få dig til at betale dit udestående.


Få hjælp fra en professionel gældsrådgiver

Hvis du gerne vil være gældfri, kan du enten vælge at tage sagen i egen hånd eller få hjælp fra erfarne og professionelle gældsrådgivere hos DinGæld. Det kan være en svær og langvarig proces at gennemgå og styre processen på egen hånd. Vi siger det ikke for at skræmme nogen, men af erfaring ved vi, at mange kører død undervejs eller støder på udfordringer, som de ikke kan løse på egen hånd. I disse tilfælde tager nogle kontakt til os, mens andre opgiver – og det vil vi helst undgå. Vælger du at kontakte os og tage imod vores hjælp, er vi med dig hele vejen og følger dig fra start til slut.


Har du brug få hjælp til din gæld?
Bestil en gratis gældssamtale


Vejen til et gældfrit liv

Vejen mod at blive gældfri kan opdeles i forskellige faser. Som skrevet skal du være indstillet på, at det er nu eller aldrig. Din motivation skal være i top, og du skal tilgå processen med et positivt og optimistisk sind. Og så er det selvsagt meget vigtigt, at du stopper med at optage mere gæld. Herefter skal der skabes et overblik over din økonomiske situation og samtlige gældsposter skal opgøres, så du/vi ved, hvem du skylder penge til, og hvor mange penge det drejer sig om. Hvis du ikke har styr på dine kreditorer, kan det være lidt af et detektivarbejde at finde frem til dem alle. Når gældens samlede størrelse er på plads, er det tid til at finde ud af, hvor mange penge der kan afdrages med om måneden. Det gøres nemmest ved at lægge et budget, hvor dine indtægter og udgifter er samlet ét sted. Udgifterne inddeles i henholdsvis faste og variable udgifter, og der kan være mange forskellige poster at huske og holde styr på.

I forlængelse af budgetlægningen er det også tid til at kigge din økonomi efter i strømmene for at kunne optimere den og frigive flere penge til at nedbringe din gæld. Der er måske penge at spare på poster såsom transport, mad og forsikring. Sidst men ikke mindst skal dine kreditorer kontaktes, så I sammen kan lave aftaler og afdragsordninger. Dette kan for mange være grænseoverskridende og den del af gældsprocessen, de bryder sig mindst om. Det kan dog ses som det vigtigste punkt mod at blive gældfri, da aftalerne gør, at din gæld nedsættes. Nogle kreditorer er mere samarbejdsvillige end andre. Foruden at lave afdragsordninger med dine kreditorer, kan din gæld også nedbringes på andre måder. Det gælder for eksempel, hvis din gæld er forældet, du får eftergivet gæld til det offentlige eller opnår gældssanering.


Skal du være gældfri?

At blive gældfri kan altså være en længere og mere eller mindre vanskelig proces. Hos DinGæld kan vi hjælpe dig med alle faserne og varetage alt lige fra opgørelse af din gæld til forhandlinger med dine kreditorer. Vælger du vores NemGæld-ydelse, er det eneste, du skal gøre blandt andet at hjælpe os med en liste over dine kreditorer, hvorefter du blot skal indbetale ét fast månedligt beløb til os, som vi i fællesskab finder frem til. Resten klarer vi for dig.  


Bliv klogere på dine muligheder for at blive gældfri
Bestil gratis gældssamtale